23 feb 2021 - Stiri

Naveta elevilor nu poate fi inca decontata. Guvernul pregateste o Ordonanta de Urgenta pentru a rezolva problema

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat, marti, la Antena 3, ca elevii beneficiara de gratuitatea integrala a transportului, insa cei care fac naveta sunt, deocamdata, pusi in dificultate. Pentru ei, Guvernul pregateste o Ordonanta de Urgenta.

,,Naveta face obiectul legii 226, care nu a putut fi pusa in aplicare pentru ca se refera la transportul nereglementat si daca este nereglementat este greu sa il introduci in cadrul legal (...), deci nu poate fi decontat. Avem in lucru in acest moment o OUG care sa reglementeze naveta elevilor in regim de urgenta pentru ca sumele care sunt deja prevazute in bugetul Ministerului Educatiei", a spus Sorin Cimpeanu.

In proiectul de buget, Ministerului Educatiei are cuprinsa suma de 100 de milioane de lei, bani ce pot fi utilizati de indata ce bugetul va fi aprobat.

,,Ne dorim clarificarea acestei chestiuni pentru a nu se intarzia decontarea efectiva a navetei elevilor, pentru ca este un element extrem de important. Pentru foarte multi dintre ei aceasta posibilitate de decontare face diferenta intre a putea merge la scoala si a nu putea merge la scoala. Sumele exista in buget, gratuitatea este totala. Este vorba de o procedura care sa coreleze cu legea aceasta posibilitate de decont. Noi avem in atentie cu maxima urgenta pentru a putea deconta de indata ce legea bugetului va fi aprobata", a mai spus Cimpeanu.

Sursa : www.mediafax.ro