14 oct 2021 - Stiri

Nasui, despre varianta unui guvern minoritar USR: ,,Este un scenariu plauzibil"

Dacă nu se reface coaliţia cu PNL şi UDMR, singurul lucru responsabil pe care-l poate face USR este să se prezinte în faţa Parlamentului cu un Guvern, pentru că ţara trebuie guvernată în această perioadă grea, declară la RFI vicepreşedintele USR Claudiu Năsui.

Premierul desemnat, Dacian Ciolos, s-a intalnit miercuri cu Florin Citu, Kelemen Hunor si Varujan Pambuccian. Discutia nu s-a soldat cu nici o concluzie.

Claudiu Nasui spune ca sunt doua optiuni, pana la urma: ,,In primul rand, exista si posibilitatea ca aceste negocieri sa mearga, sa functioneze si sa reusim sa avem sustinerea coalitiei, singurei coalitii pe care o vedem fezabila, anume PNL-USR-UDMR si in cazul in care aceasta coalitie nu reuseste sa se puna de acord, singurul lucru responsabil pe care-l putem face si pe care-l vom face este sa ne prezentam in fata Parlamentului cu un Guvern, pentru ca pana la urma, tara trebuie guvernata, suntem intr-o perioada grea".

Intrebat despre o afirmatia a lui Florin Citu, care spunea ca responsabilitatea este a lui Dacian Ciolos si a coalitiei USR-PSD-AUR, Nasui a raspuns: ,,Nu, domnul Florin Citu este cel care a generat toata aceasta criza si care a reusit sa demonstreze tuturor in opt luni de zile ca nu intelege ce inseamna sa fie un premier de coalitie. El a fost premierul unui singur partid si daca stam sa ne gandim bine, nici macar al unui singur partid, ci al unei parti dintr-un partid, a ignorat complet orice idee de reforma si placa asta, naratiunea aceasta cu USR-PSD-AUR in alianta este o minciuna (...)".

Intrebat, mai departe, daca se indreapta catre varianta unui guvern minoritar USR, propus in Parlament, Nasui a spus ca este un scenariu plauzibil si foarte posibil, avand in vedere ca negocierile cu PNL si cu UDMR par a fi in impas.

Sursa : www.mediafax.ro