18 sep 2023 - Stiri

Motiunea simpla impotriva ministrului Sanatatii, Alexandru Rafila, este dezbatuta in Parlament

Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, este dezbătută luni în Parlament. Procedura a fost iniţiată de parlamentarii USR şi Forţa Dreptei.

Motiunea simpla se numeste ,,Ministrul Rafila - turistul lenes si cinic care lasa Romania fara spitale". Documentul a fost semnat de zeci de deputati USR si de la Forta Dreptei. Dezbaterile au loc luni, in Parlament.

Initiatorii demersului cer plecarea ministrului Alexandru Rafila din functia de ministru al Sanatatii. Acesta este acuzat de starea proasta a spitalelor din Romania, ca a distrus Planul de Cancer si ca a taiat finantarea din PNRR pentru proiectul unui centru de transplant la Cluj-Napoca. In motiune se mai vorbeste despre PNRR, despre locurile pentru marii arsi din spitalele din Romania, despre serviciile judetene de ambulanta, dar si despre averea ministrului Sanatatii.

De la microfonul Parlamentului, politicienii opozitiei si ai puterii s-au acuzat reciproc, iar Alexandru Rafila a respins toate acuzatiile din motiune.

,,Nu am vazut nicio urma de buna credinta din partea initiatorilor (...) nicio idee concreta pentru a imbunatati sanatatea romaneasca (...) Consider ca datoria mea nu este de a va raspunde in aceeasi maniera, ci de a raspunde cetatenilor", a declarat ministrul Alexandru Rafila, in plenul Parlamentului.

Votul asupra motiunii va fi dat miercuri.

Sursa : www.mediafax.ro