14 oct 2021 - Stiri

Mita la motiunea de cenzura. Functii oferite pentru a lipsi din Parlament la votul impotriva Guvernului

Deputatul Cosmin Şandru şi directorul general al Societăţii de Transport Public Timişoara, Nicolae Florin Bitea, sunt acuzaţi de dare de mită şi cercetaţi de DNA pentru că ar fi promis unui alt deputat numirea unor apropiaţi în funcţii dacă nu merge la votul moţiunii de cenzură.

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala fata de deputatul Cosmin Sandru si de Nicolae - Florin Bitea, director general al Societatii de Transport Public Timisoara, pentru dare de mita.

Potrivit procurorilor, in 1 octombrie, in contextul in care urma sa fie dezbatuta si supusa la vot motiunea de cenzura initiata pentru retragerea increderii acordate Guvernului Romaniei, Cosmin Sandru si Nicolae-Florin Bitea i-ar fi promis unei alte persoane, deputat in Parlamentul Romaniei, numirea unor apropiati in posturi de conducere a unor institutii publice.

,,Pentru a beneficia de aceasta <favoare>, persoanei respective i s-a cerut sa absenteze de la sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului, din data de 5 octombrie 2021, in care urma sa fie dezbatuta si supusa la vot motiunea", arata procurorii anticoruptie.

Surse juridice sustin ca cel caruia i se promiteau functii daca nu merge la vot este un deputat AUR.

Celor doi suspecti li s-a adus la cunostinta calitatea procesuala.

Sursa : www.mediafax.ro