14 feb 2020 - Stiri

Mircea Beuran a părăsit arestul Poliţiei capitalei

Mircea Beuran a părăsit, vineri după-amiază, arestul Poliţiei Capitalei şi s-a îndreptat spre locuinţa sa. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis plasarea sa în arest la domiciliu.

La ieşirea din sediul Poliţiei, Beuran a refuzat să facă declaraţii presei.

„Vă mulţumesc şi vă rog să mă lăsaţi să mă odihnesc. Apoi vom sta de vorbă”, le-a spus medicul jurnaliştilor.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au respins vineri, cererea DNA ca medicul să fie arestat pentru 30 de zile şi au decis ca acesta să fie cercetat în arest la domiciliu. Decizia judecătorilor nu este definitivă.

Mircea Beuran a fost reţinut de procurorii anticorupţie, joi seara, pentru că a primit mită pentru a propune în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală.

Conform unui comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Beuran a fost reţinut pentru că ar fi luat mită în perioada în care era preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, şef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat şi profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti.

„În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea a acceptat şi primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din Bucureşti (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu. Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât şi pentru a asigura câştigarea acestui concurs de către martor”, conform comunicatului de presă.