15 apr 2019 - Stiri

Ministrul Dezvoltarii: OUG pentru interzicerea PIRATERIEI in transportul auto, publicata cel tarziu miercuri in Monitorul Oficial

Ministrul Dezvoltării Daniel Suciu a anunţat că ordonanţa de urgenţă pentru interzicerea pirateriei în transportul auto va fi publicată în Monitorul Oficial cel târziu miercuri. Actul normativ a fost adoptat de Guvern pe 29 martie.

,,Am spus de la bun inceput ca vom reglementa si vom lua masuri pentru interzicerea pirateriei in transportul auto, lucru care s-a intamplat. Estimez ca, daca nu in seara asta, maine, cel tarziu, poimaine, acea ordonanta de urgenta va fi publicata in Monitorul Oficial, pentru ca mai aveam nevoie de avizul Consiliului Legislativ. Am spus foarte clar, si nu ma schimb, ca pregatim sa legiferam si sa reglementam si tot ceea ce inseamna VTS, platforme, Uber, Taxify. Acest lucru se va intampla. Exista un grup de lucru care de doua saptamani se ocupa de acest subiect si din acest grup de lucru fac parte reprezentanti ai Ministerului Transportului, Finantelor, Autoritatii Rutiere Romane, Ministerului Dezvoltarii Regionale. Suntem aproape pe final cu o formula pe care, evident, o vom pune in transparenta si vom astepta observatiile tuturor actorilor implicati in acest subiect. Dar, ceea ce mi-am dorit si ne dorim la nivelul Guvernului este sa oferim cadrul concurential echitabil pentru absolut toata lumea si nu sa blocam sau sa favorizam pe cineva", a afirmat Daniel Suciu, luni, la Palatul Victoria.

Intrebat de ce a fost adoptata o ordonanta de urgenta cand exista un proiect legislativ in Parlament pe acest subiect, vicepremierul a spus ca deoarece multe initiative sunt contestate la CCR Guvernul si-a asumat un act normativ in acest sens.

,,Foarte multe proiecte bune prin procedura parlamentara sunt atacate la Curtea Constitutionala, sunt trimise inapoi de catre domnul presedinte si procedura parlamentara in unele cazuri dureaza foarte mult. Am bunul obicei, atat eu, cat si ministrul Transporturilor, domnul Razvan Cuc, atunci cand ne asumam un lucru sa il facem. Si exact acelasi lucru il vom face si acum. Am spus ca, in conditiile in care am dat ordonanta de urgenta pentru interzicerea pirateriei, lucru solicitat si de reprezentantii COTAR, FORT si ai taximetristilor, in conditiile in care am reglementat asa, exact asa vom reglementa, ca sa nu existe sincope si perioade neacoperite pentru cei de la platformele alternative VTS", a conchis Suciu.

Pe 29 martie, Executivul a adoptat OUG pentru modificarea Legii 38/2003 care reglementeaza transportul in regim de taxi si de inchiriere, printre altele eliminand din lege expresia ,,in mod repetat".

Ulterior sedintei de Guvern ministrul Dezvoltarii spunea ca actul normativ ,,nu este indreptat impotriva nimanui" si ca Executivul doreste stoparea pirateriei din domeniul transporturilor. El a adaugat ca Executivul va emite, in maxim trei saptamani, un alt act normativ pentru reglementarea activitatii de ride-sharing.

Sursa : www.mediafax.ro