08 iun 2023 - Stiri

Memorandumul pentru imbunatatirea statutului personalului didactic, in sedinta de Guvern de joi

Memorandumul pentru îmbunătăţirea statutului personalului didactic este inclus pe lista proiectelor de acte normative incluse pe agenda şedinţei Guvernului României de joi.

Pe lista proiectelor care se vor afla joi in atentia Guvernului se gaseste Memorandumul cu tema: Adoptarea unor principii generale in vederea imbunatatirii statutului personalului didactic, didactic auxiliar si nedidactic din sistemul national de invatamant si valorizarea carierei didactice.

Premierul a cerut Ministerului Educatiei si Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale promovarea unui Memorandum privind majorarile salariale acordate personalului din Educatie prin noua Lege a salarizarii, in urma discutiei telefonice purtate cu reprezentantii sindicatelor din sistemul de invatamant, anunta Executivul.

,,Memorandumul va fi adoptat in sedinta Executivului de joi, 8 iunie 2023, si va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, pentru a consolida garantiile guvernamentale privind prioritizarea Educatiei in viitoarea grila de salarizare si utilizarea ca sistem de referinta a salariului mediu brut pe economie pentru salariul debutantului/asistentului universitar. Garantiile guvernamentale incluse in Memorandum sunt asumate si la nivelul Coalitiei de guvernare, ai caror lideri si le-au insusit in cadrul unui Angajament politic", a anuntat Guvernul.

Sursa : www.mediafax.ro