14 ian 2020 - Stiri

Marcel Ciolacu: Vom convoca o sesiune extraordinară pentru eliminarea pensiilor speciale

Autor: Eduard Popescu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat, marţi, că va convoca o sesiune extraordinară pentru eliminarea pensiilor speciale, în contextul în care PNL a afirmat că nu pot fi dublate alocaţiile de stat, din cauza impactului bugetar al acestor pensii.

„Am să solicit colegilor mei, deoarece a ieşit informaţia în spaţiul public că nu pot fi dublate alocaţiile pentru copii, din cauza impatului bugetar pe pensiile speciale, am să solicit colegilor mei o sesiune extraordinară cu ordinea de zi eliminarea pensiilor speciale”, a spus Marcel Ciolacu, înainte de începerea Comitetului Executiv al PSD.

Liderul PSD a anunţat încă de joi că partidul pe care îl conduce o să voteze eliminarea pensiilor specaile, cu excepţia celor de serviciu ale militarilor.

Deputatul PNL Florin Roman le-a transmis săptămâna trecută social-democraţilor că trebuie să aleagă între păstrarea pensiilor speciale sau dublarea alocaţiilor de stat, deoarece nu există bani la buget pentru ambele demersuri. Totodată, liberalul solicita convocarea unei sesiuni extraordinare.

„În calitate de lider al deputaţilor PNL, am propus colegilor mei să solicităm convocarea unei sesiuni extraordinare, în care să supunem votului proiectul de lege al PNL privind tăierea pensiilor speciale. Din economia rezultată din tăierea pensiilor speciale, guvernul ar avea resursele financiare necasare pentru plata alocaţiilor majorate, în urma votului de la sfârşitul lunii decembrie, din Parlament”, susţinea Florin Roman.