15 apr 2019 - Stiri

Manda anunta trimiterea la Comisiile juridice a cererii lui Iohannis pe tema referendumului pe justitie

Senatorul PSD Claudiu Manda a declarat, luni, că solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis către Parlament pe tema referendumului pe justiţie a fost trimisă către Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru raport, potrivit unei decizii a Birourilor permanente reunite.

,,Am decis, conform regulamentului si procedurii, sa trimitem catre comisiile juridice pentru a avea un raport. Termenul pentru un astfel de raport e doua zile, dupa aceea intrunim BPR si apoi aprobam pentru plen", a afirmat Claudiu Manda, luni, la Parlament.

Pe 1 aprilie, Klaus Iohannis a anuntat ca va adresa Parlamentului o noua consultare care largeste aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face ,,mai eficient si mai puternic".

La patru zile distanta, seful statului a spus ca cele doua teme, transmise Legislativului, ca fiind de interes national care urmeaza sa fie puse in discutie la referendumul din 26 mai sunt: interzicerea amnistiei si gratierii pentru fapte de coruptie si interzicerea ordonantelor de urgenta ale Guvernului in domeniul infractiunilor, pedepselor si al organizarii judiciare corelata cu dreptul altor autoritati constitutionale de a sesiza direct Curtea Constitutionala cu privire la ordonante.

Sursa : www.mediafax.ro