09 iul 2020 - Stiri

Lucian Romascanu (PSD), inainte de votul din Parlament: Legea carantinei e o nenorocire, legifereaza abuzul suprem

Legea carantinei şi izolării va fi votată joi în plenul Camerei Deputaţilor, dar ea nu poate fi votată în forma Guvernului, pentru că ar fi o nenorocire, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu.

Social-democratul Lucian Romascanu a criticat legea carantinei si izolarii, trimisa de Guvern la Parlament.

,,Aceasta lege poate sa va afecteze dvs., personal, drepturile, intr-o asemenea masura, incat daca ati fi pus in situatia sa votati aceasta lege, v-ati gandi de trei ori inainte. Nu exista posibilitatea de a legifera puterea abuzului suprem in statul roman pe repede inainte", a declarat la RFI Lucian Romascanu.

Intrebat despre ce abuz e vorba, purtatorul de cuvant al PSD a raspuns: ,,Abuzul este peste tot. Daca OMS-ul da stare de pandemie, pe dvs. va poate lua din casa si va poate interna. Daca nu aveti nici un simptom, nimic si sunteti intr-o zona care e considerata de catre stat zona de risc, dvs. puteti fi supus tratamentului, impotriva vointei dvs".

La replica jurnalistului ca asta este o interpretare personala discutabila, Lucian Romascanu a replicat: ,,Eu va spun ce scrie in lege, nu este deloc o interpretare personala, cititi-o!".

Intrebat daca legea carantinei si izolarii va fi votata de Parlament in forma primita de la Guvern, social-democratul a raspuns: ,,Sub nici o forma. Este legiferarea abuzului, in loc sa fie legiferarea protectiei oamenilor (...). Intre timp, se lucreaza la amendamente la aceasta lege. Cu certitudine, se va vota astazi in plenul Camerei Deputatilor, dar ea nu poate fi votata in forma in care a trecut, pentru ca pentru mine, pentru dvs., pentru familiile noastre ar fi o nenorocire".

, prima camera sesizata. Desi trebuia sa prezinte raportul asupra initiativei pana la ora 13.00, Comisia juridica a amanat dezbaterile pentru ora 16.00.

Sursa : www.mediafax.ro