23 nov 2021 - Stiri

Lista ministrilor din noul Guvern si programul de guvernare au fost depuse la Parlament

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus marţi la Parlament lista cu miniştri şi programul de guvernare.

Premierul desemnat Nicolae Ciuca a anuntat marti ca a depus la Parlament lista cu ministri si progamul de guvernare.

,,Am depus programul de guvernare al coalitiei. El se bazeaza pe urmatoarele principii: rezilienta, stabilitate, transparenta, echitate si eficienta. El are in centru cetateanul roman si in acest sens vor fi luate urmatoarele masuri principale. E pentru prima data cand in programul de guvernare sumele alocate pentru investitii vor fi in conformitate cu procentul de 7% din PIB, deci crestem de la 5,5 la 7", a spus premierul desemnat.

Nicolae Ciuca a mai spus ca PNRR reprezinta axul progamului de guvernare.

,,Impreuna cu echipa guvernamentala suntem oblogati si conditionati in acelasi timp sa respectam liniile din PNRR si bineinteles acele masuri legislative care ne obliga la procesul de reforma. O alta masura este aceea prin care sa sprijinim eliminarea decalajului intre comunitatile locale si in felul acesta vom pune in aplicare Planul national de investitii Anghel Saligny. In momentul acesta are o suma locata de aproximativ 50 de miliarde pana in 2028, doar pana in acest moment s-au depus proiecte de aproximativ 134 de miliarde, ceea ce inseamna ca este nevoie de stabilirea unui mecanism echiabil si eficient, astfel incat sa putem stabili prioritatile", a mai spus Ciuca.

El a mai anuntat ca Guvernul are ca masura prioritara legarea regiunilor istorice prin infrastructura rutiera si feroviara.

,,Pe pachetul de masuri sociale, este prima data cand se mareste indemnizatia sociala minima de la 800 de lei la 1.000 de lei, cu aproximativ 25%, vor fi indexate pensiile cu aproximativ 10%. Pentru pensionarii care beneficiaza de o pensie intre 1.000 si 1.600 de lei se va asigura in luna ianuarie un ajutor de 1.200 de lei astfel incat sa poata sa treaca mai usor peste iarna. Tot in programul de guvernare sunt cuprinse masuri pentru cesterea alocatiei pentru copiii pana la 2 ani la 600 de lei, pentru ceilalti alocatia va fi de 243 de lei, salariul minim brut va creste la 2.550 de lei", a mai spus premierul desemnat.

Sursa : www.mediafax.ro