09 ian 2020 - Stiri

Liderul deputaţilor PNL: Ori păstrarea pensiilor speciale, ori dublarea alocaţiilor copiilor

Autor: Eduard Popescu

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, propune convocarea unei sesiuni extraordinare în care să fie supus votului proiectul de lege ce prevede eliminarea pensiilor de serviciu ale mai multor categorii, printre care magistraţi şi grefieri. Roman le transmite membrilor PSD, prin intermediul unei postări pe Facebook, să aleagă între păstrarea pensiilor de serviciu şi dublarea alocaţiilor pentru copii.

„În calitate de lider al deputaţilor PNL, am propus colegilor mei să solicităm convocarea unei sesiuni extraordinare, în care să supunem votului proiectul de lege al PNL privind tăierea pensiilor speciale. Din economia rezultată din tăierea pensiilor speciale, guvernul ar avea resursele financiare necasare pentru plata alocaţiilor majorate, în urma votului de la sfârşitul lunii decembrie, din Parlament”, arată Florin Roman pe Facebook. 

Potrivit acestuia, tot în decembrie, Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor a dat un raport de adoptare a proiectului PNL care prevede tăierea pensiilor speciale pentru parlamentari, magistraţi, personal aeronautic, diplomaţi, funcţionari ai Curtii de conturi etc.

„Proiectul de lege al PNL aloca pensii de serviciu doar pentru militari şi poliţişti. În mod surprinzător, raportul de adoptare nu a fost <ridicat> pe site-ul Comisiei de muncă şi nici nu a fost trimis plenului, astfel încât el nu a putut fi supus votului în ultima săptămână din sesiunea parlamentară. Urgenţă adoptării acestui proiect de lege este determinată de necesitatea finanţării legii adoptată de parlament, privind dublarea alocatiilor pentru copii”, adaugă liderul deputaţilor PNL.

Acesta cere PSD şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, „să rupă frăţia cu pensiile speciale şi să votăm proiectul de lege al PNL în sesiune extraordinară. În acest fel, PSD poate dovedi că nu a votat creşterea alocaţiilor doar în interes electoral, după ce anul trecut a votat împotriva demersului PNL. De la 1 ianuarie a.c., alocaţiile copiilor au crescut cu 100% din rata inflaţiei, urmare a unei legi iniţiata de PNL. Aşadar alegeţi domnilor pesedişti: ori pensii speciale, ori alocaţii pentru copii!”.

Liberalul Florin Roman a scris, joi, pe Facebook, că dacă PSD va vota tăierea pensiilor speciale, Guvernul ar avea resursele financiare necasare pentru plata alocaţiilor majorate, în urma votului de la sfârşitul lunii decembrie, din Parlament.

Luni seară, premierul Ludovic Orban a anunţat că vrea convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru adoptarea proiectului de lege privind desfiinţarea pensiilor de serviciu, document ce nu a mai fost dezbătut de deputaţi în decembrie 2019. Sesiunea parlamentară începe, în mod normal, în luna februarie - detalii suplimentare, aici