01 mai 2021 - Stiri

Liber la dans. Mii de persoane s-au distrat intr-un club de noapte din Liverpool la o petrcere pilot organizata de guvern

Aproximativ 3.000 de persoane s-au distrat vineri noaptea intr-un club de nopate in Liverpool, la prima petrecere legala dupa relaxarea restrcitiilor. Petrecaretii nu au purtat masti si nu au pastrat nici distantaree sociala, relateaza Petrecerea numita ,,Primul dance" face parte dintr-un program pilot al guvernului britanic pentru a testa daca evenimente mari pot fi organizate in siguranta in timpul pandemiei de coronavirus. Un al doilea eveniment va avea loc in aceasta noapte. Toti participantii au fost obligati sa prezinte dovada unui screening antigenic pentru Covid-19 negativ efetuat cu cel mult 24 de ore inainte si sa faca altul la cinci zile dupa eveniment.

The First Dance is now fully SOLD OUT! We cant wait to see you all this weekend, it's been a while... ??

-- CIRCUS (@CIRCUSmusic) ,,Suntem foarte incantati", a declarat Leah Lawless, in varsta de 18 ani, una dintre participante, care a reusit sa-si cumoere bilet. Producatorul de evenimente Sam Newson a subliniat ca proiectul era foarte necesar pentru industria care a fost puternic afectata de restrictiile anti-Covid. Directorul de sanatate publica din Liverpool, Matt Ashton, a declarat ca cei care vor fi testati pozitiv cu Covid dupa evenimentul pilot vor trebui sa se izoleze. Si guvernul spaniol a aprobat un in luna martie, la care au participat 5.000 de oameni. Regulile de participare au fost, totusi, stricte. Desi nu s-a impus distantarea sociala, purtarea mastii pe tot parcursul evenimentul a fost obligatorie. Inaintea concertului, spectatorii au fost testati, in afara arenei. Numai cei care au primit rezultat negativ COVID-19 au putut intra la concert. Din cei 5.000 de participanti, 6 persoane au fost confirmate pozitiv COVID-19, la 14 zile distanta de la eveniment, insa medicii au fost de parere ca ei nu au fost infectati in timpul concertului.

Sursa : www.mediafax.ro