24 sep 2018 - Stiri

Lia Olguta Vasilescu: Lucram la o hotarare de guvern pentru majorarea salariului minim din 1 ianuarie 2019 la 2.050 de lei

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat, luni seară, că Guvernul lucrează la o hotărâre de guvern pentru creşterea salariului minim începând din 1 ianuarie 2019 la valoarea de 2.050 de lei.

,,Lucram la o hotarare de Guvern pentru majorarea salariului minim incepand de la data de 1 ianuarie 2019 si va fi 2.050 de lei. Deja am discutat despre asta saptamana trecuta cand ne-am intalnit cu patronatele si sindicatele. Ne-au spus ca ar vrea sa stie ca va fi un mecanism foarte clar ca sa stie la ce sa se astepte. Le-am spus ca din punctul nostru de vedere, programul nosrru de guvernare este foarte clar, il aplicam ad literam si ar fi trebuit sa stie ca din ianuarei va fi din nou o majorare a salariului minim", a declarat Lia Olguta Vasilescu, la Antena 3.

Totodata, ministrul Muncii a mai spus ca s-a inceput contabilizarea salariului minim net in euro.

,,Dupa ce vom finaliza acest ciclu de guvernare, vom intra pe moneda euro. Am pornit in decembrie 2016 cu un salariu minim de 205 euro si am ajuns la 251", a completat Vasilescu.

Sursa : www.mediafax.ro