24 iun 2018 - Stiri

Laura Codruta Kovesi:Codurile penale nu pot trece prin OUG decat daca este urgent. Nu exista urgenta

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi a spus, într-un interviu pentru publicaţia Emerging Europe, că modificările codurilor penale vor îngreuna anchetele tuturor infracţiunilor şi că nu există un motiv urgent pentru care acestea să treacă printr-o ordonanţă de urgenţă.

,,Rezultatele pe care le-am acumulat ne-au transformat intr-un model in regiune. DNA a fost prezentat drept un exemplu de bune practici de catre Uniunea Europeana. (...) Aceste modificari (ale codurilor penale, n.r.) vor ingreuna nu doar ancheta cazurilor de coruptie, ci si a infractiunilor in general. (...) Desigur ca aceste schimbari nu vor intra in vigoare azi, maine. Ele trebuie promulgate de catre presedinte, care poate sa le trimita inapoi in Parlament sau sa sesizeze Curtea Constitutionala. Aceste modificari pot trece printr-o ordonanta de urgenta, dar este dificil sa comentez. Teoretic, aceste modificari ale codurilor penale nu ar trebui sa treaca prin ordonanta de urgenta decat daca este o nevoie urgenta. Nu exista aceasta urgenta", a spus procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, intr-un interviu pentru Emerging Europe, cu sediul in Londra.

Intrebata despre decizia Curtii Constitutionale, care spune ca presedintele Klaus Iohannis trebuie sa o revoce, procurorul-sef al DNA a refuzat sa comenteze.

,,Nu pot sa comentez decizia Curtii Constitutionale, e o decizie care ma afecteaza personal, dar este una care nu ma obliga sa fac nimic. Astept ca presedintele sa decida", a declarat aceasta.

Sursa : www.gandul.info