20 aug 2019 - Stiri

Klaus Iohannis, dupa intalnirea cu Doanald Trump: A fost semnat un memorandum de intelegere intre guverul Romaniei si cel al SUA privind tehnologia 5G/ Cei doi au discutat despre legea offshore si OUG 114

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi seară, după întâlnirea cu Donald Trump, că a fost semnat un memorandum între reprezentanţii celor două guverne privind tehnologia 5G. Cei doi au mai discutat în cadrul întâlnirii

"Cu ocazia vizitei, a fost semnat un memorandum de intelegere intre cele doua guverne privind tehnologia 5G, avand in vedere importanta securitatii retelelor de comunicatii wireless de generatia a cincea pentru asigurarea prosperitatii, dar si a securitatii nationale", a declarat Klaus Iohannis.

Presedintele roman Klaus Iohannis a abut o intrevedere oficiala, marti, la Casa Alba, cu presedintele american Donald Trump.

Iohannis si Trump au discutat despre legea offshore si OUG 114. Iohannis: Exista o preocupare

Presedintele Klaus Iohannis a discutat, in cadrul intalnirii sale cu seful Statelor Unite, Donald Trump, despre securitatea energetica din Romania si investitiile americane in acest domeniu, Iohannis spunand ca exista o preocupare cu privire la legislatia in domeniu.

"Exista preocuparea si ea a fost adusa in discutie intr-o nota optimista. Presedintele Trump si ceilalti au exprimat asteptarea ca legislatia sa fie ameliorata pentru a creste atractivitatea pentru investitorii americani si acest lucru se poate face", a spus presedintele.

Intrebat daca posibila retragere ExxonMobile, companie americana, poate fi cauzata de prevederile legislative, presedintele a completat: "Nu vreau sa fac specualtii dar aceste lucruri au fost aduse in discutie si cred ca vor fi aduse clarificari in perioada urmatoare".

"Aceste chestiuni le va clarifica Guvernul. Noi, intre presedinti, nu analizam articole de lege, ci principii si suntem de parere ca Romania are potential bun si ca trebuie o legislatie care sa ofere predictibilitate",a completat presedintele.

Masurile din OUG 19/2019, care a modificat prevederile OUG 114/2018, vor avea un impact negativ asupra rezultatului din exploatare al OMV Petrom, de 40 de milioane de euro, arata raportul semestrial al companiei, publicat la sfarsitul lunii iulie.

OMV Petrom anunta in toamna anului trecut, dupa aparitia legii offshore, ca a amanat luarea unei decizii privind investitia in proiectul de explorare din Marea Neagra pentru 2019, din cauza Guvernului roman, care a avut nevoie de prea mult timp pentru legea offshore.

Explorarea blocului Neptun din Marea Neagra este un joint venture intre OMV Petrom si compania americana ExxonMobil.

Sursa : www.mediafax.ro