09 ian 2020 - Stiri

Judecător Mădălina Elena Dârdeci: Înţeleg că alocaţiile copiilor nu pot fi mărite din cauza noastră, a magistraţilor. Pentru orice, eu sunt de vină/ La nici 45 de ani, am mai multe fire albe decât mamaia/ Lăsaţi-mă să fiu judecător, nu numărător de dosare

Autor: Eduard Popescu

Judecătorul Mădălina Elena Dârdeci, de la Tribunalul Bucureşti, a reacţionat joi pe contul personal de Facebook, după ce mai mulţi lideri politici au anunţat că nu există bani la buget atât pentru păstrarea pensiilor de serviciu, cât şi pentru dublarea alocaţiilor copiilor. Magistratul şi-a făcut, ironic, o autocritică, susţinând că este de vină pentru toate problemele sociale.

<<Înţeleg că nu pot fi majorate alocaţiile copiilor, din cauza noastră, a magistraţilor care primim pensii ”speciale”. Pentru că şi eu sunt judecător, înţeleg ”să-mi fac autocritica” si să vă spun că:

- dacă vă certaţi cu soţul/soţia/iubitul/iubita/amantul/amanta, eu sunt de vină;

- dacă luaţi note mici la şcoală sau la examene, eu sunt de vină;

- dacă sunteţi puşi în funcţii politice sau aleşi pe liste colective, deci la grămadă, şi habar nu aveţi de ce aţi ajuns acolo, eu sunt de vină;

Altfel spus, pentru toate relele pământului, eu sunt de vină!", a scris judecătorul Mădălina Elena Dârdeci pe Facebook. 

Magistratul a ţinut să precizeze, spre finalul postării, că postarea este un pamflet şi trebuie citită şi tratată ca atare: "Mă rog, cine are creier să facă asta...pentru orice asemănare cu persoane sau/şi fapte reale...tot eu sunt de vină!>>, a încheiat judecătoarea. 

Cu câteva ore mai devreme, Mădălina Elena Dârdeci a reacţionat, într-o altă postare, în legătură cu posibilitatea majorării vârstei de pensionare la 70 de ani.

"Pentru că unii îşi doresc să vadă juzi cu părul alb, având vârsta de 70 de ani, ca in filmele aliatului:), vreau să vă spun că eu nu am împlinit vârsta de 45 de ani şi am mai mult păr alb decât are mamaia....săru'mâna celor care au inventat vopseaua de păr", a transmis judecătoarea. 

Aceasta a arătat că, în ultimii doi ani, a intrat în 105 şedinţa de judecată, a condus 70, a rulat peste 1.600 de dosare şi a soluţionat 1.060 de dosare. Totodată, i-au revenit la redactat aproape 700 de dosare.

<<Să crezi că actul de justiţie se face "la hectar" pentru a-i satisface pe unii, în productivitate, arată cât de rupţi sunt decidentii de ceea se întâmplă....Lăsaţi-mă să fiu judecător, nu...numărător de dosare>>, a încheiat magistratul de la Tribunalul Bucureşti.