24 feb 2020 - Stiri

Judecătoarea Mădălina Afrăsinie, vizată de o cercetare disciplinară a Inspecţiei Judiciare după ultimele postări pe Facebook

Autor: Eduard Popescu

Inspecţia Judiciară (IJ), condusă de Lucian Netejoru, s-a sesizat din oficiu în urma postărilor de pe Facebook a judecătoarei Mădălina Afrăsinie (foto), preşedinta Secţiei a VI-a civilă a Tribunalului Bucureşti. De altfel, magistratul a mai fost în trecut subiectul anchetelor disiciplinare.

Postările Mădălinei Afrăsinie, judecător în cadrul Secţiei a VI-a civilă a Tribunalului Bucureşti, preşedinte delegat, unul dintre magistraţii recunoscuţi pentru activitatea din mediul online, au atras sesizarea din oficiu a IJ, structură condusă de inspectorul-şef Lucian Netejoru. 

"Pentru că veştile circulă repede, da sunt subiectul unei sesizări a IJ cu privire la o anumită postare (...). Deocamdată nu comentez mai mult, fiind o cercetare disciplinară în curs", a confirmat, pe reţeaua de socializare, judecătoarea Afrăsinie. 

Sesizarea IJ ar fi venit, mai precis, în urma unei postări legate de redesemnarea aceleiaşi persoane în funcţia de premier de către preşedintele ţării. 

De altfel, magistratul este recunoscut pentru activitatea de pe Facebook şi postările constante, care adesea pot deranja anumite persoane. În trecut, Afrăsinie a mai fost subiectul cercetărilor disciplinare. 

În altă ordine de idei, 25 de magistraţi candidează pentru ocuparea a 15 posturi de inspector judiciar. Printre aceştia se regăsesc procurorii Adina Florea, Felix Bănilă, Oana Schmidt-Hăineală şi Tiberiu Niţu - detalii, aici