14 feb 2020 - Stiri

ÎPS Teodosie, despre achitarea ICCJ: Lucrurile lui Dumnezeu nu sunt cuprinse de întuneric. Am crezut în justiţie şi iată că rezultatul este pe măsură

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a spus, vineri, după ce a fost achitat de instanţa supremă în dosarul Nazarcea, că a crezut în Dumnezeu şi în justiţie şi rezultatul este pe măsură. El le-a mulţumit celor care l-au achitat şi credincioşilor. De multe ori, iese fum şi fără foc, a spus prelatul.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a spus, vineri, după ce a fost achitat de judecători, că s-a dovedit că faptele pentru care a fost cercetat nu există.

„Trebuie să constatăm că lucrurile lui Dumnezeu nu sunt cuprinse de întuneric. Am crezut în Dumnezeu, căruia m-am încredinţat cu slujirea mea la care m-a chemat, am crezut în justiţie şi iată că rezultatul este pe măsură. Ştiam că cele pentru care eram cercetat nu există, ceea ce s-a dovedit în final. Păcat de osteneala celor ce au întors pe faţă şi pe dos toate acele declaraţii şi acuzaţii. Mulţumesc lui Dumnezeu şi mă rog pentru toţi cei ce păzesc dreptatea în această ţară să aibă mereu credinţă, lumină şi dragoste de oameni, să restabilească adevărul în orice împrejurare”, a spus ÎPS Teodosie.

Acesta a precizat că de multe ori, pentru că trebuia să meargă la „judecată” a fost nevoit să îşi schimbe programul şi le-a mulţumit studenţilor şi credincioşilor care au avut încredere îl el.

„Unii dintre credincioşi îmi plângeau de milă şi spuneam de fiecare dată că nu sunt supărat. Când te acuză cineva fără să existe un motiv de acuzaţie îţi face un bine şi eu le mulţumesc şi celor ce m-au acuzat şi celor ce m-au achitat. Unii credincioşi poate au gândit că am făcut ceva, că nu degeaba sunt chemat la DNA. Vreau să nu vă smintiţi, de multe ori iese fum şi fără foc. Nu mai este proverbul acesta adevărat decât în cele materiale. Focul lui Dumnezeu stinge toată vrăjmăşia, toată nedreptatea, toată răutatea”, a mai spus arhiepiscopul Tomisului.

ÎPS Teodosie a fost achitat definitiv, vineri, de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul Nazarcea. Prelatul a fost acuzat de fraudă cu fonduri europene.