11 oct 2020 - Stiri

Ion Cristoiu: Dosarul Revolutiei a murit! Si o data cu el au murit a doua oara cele 853 de victime ale Diversiunii cu Teroristii

Publicistul Ion Cristoiu afirma ca Dosarul Revolutiei a murit in tacere, fara ca nimeni sa reactioneze, dupa ce instanta suprema a cerut vineri procurorilor Parchetului militar sa scoata in termen de cinci zile, cele mai importante probe din dosar, considerate ca nelegale.

Redam integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

"Vineri, 9 octombrie 2020, intreaga presa a reprodus Comunicatul primit de la Inalta Curte de Casatie si Justitie care anunta decizia luata de judecatoarea Florentina Dragomir in legatura cu Dosarul Revolutiei, cum a fost denumit de jurnalisti dosarul prin care Sectia Parchetelor Militare de pe linga I.C.C.J. i-a trimis in judecata pe Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu si Ioan Rus sub acuzatia de crima impotriva umanitatii prin crearea si dezvoltarea Diversiunii Teroristilor din decembrie 1989, diversiune care a avut drept rezultat 853 de morti si 2157 de raniti.

Decizia, luata in stadiul de Camera preliminara, consta in retrimiterea Rechizitoriului la Parchet pentru ca procurorii care au instrumentat Dosarul sa inlature mai multe probe, considerate de judecatoare ca iregularitati, si sa refaca in acest sens Rechizitoriul in termen de cinci zile. In caz contrar, dosarul va fi restituit la Parchet.

Despre Rechizitoriul din 5 aprilie 2019, prin care Ion Iliescu a fost facut raspunzator penal pentru mortii si ranitii rezultati din Diversiunea Teroristi din decembrie 1989 am scris pe cristoiublog.ro si am vorbit la TV in numeroase rinduri. In ipostaza de cercetator al Evenimentelor din decembrie 1989, timp de 30 de ani, am publicat eseuri, documente, interviuri, am facilitat traducerea de carti faimoase, precum Caderea lui Ceausescu de Radu Portocala si Romania, 1989. Autopsia unei revolutii esuate, de Malgosha Gago si Willy Golberine, am lansat si impus in spatiul public teza Loviturii de Stat militare din 22 decembrie 1989, intre orele 11 - 16, pe baza unui interviu celebru luat lui Victor Stanculescu, initiatorul Loviturii, cel care a predat insa Puterea lui Ion Iliescu la intilnirea de la MApN, ora 16. Toate textele mele, carora li se vor adauga citeva studii uriase (unul despre Cum a fost manipulata presa lumii in decembrie 1989 si altul despre Chipul teroristului in presa noastra si in presa straina ) urmeaza sa fie strinse in patru volume de publicat la editura Mediafax. Printre altele, m-am preocupat, inca din 1990, de Diversiunea cu teroristii. Concluzia cercetarilor mele de 30 de ani a fost ca Teroristii n-au existat. Da, au fost persoane care au tras focuri de diversiune, pentru a face Armata sa creada ca se lupta cu comandouri de fanatici, dar teroristi singerosi, care voiau sa rastoarne noua Echipa, asa cum i-a prezentat la vremea respectiva si continua sa-i prezinte Ion Iliescu, n-au existat. A fost vorba de o Diversiune pusa la cale de Armata, pentru a scapa de acuzatiile (reale) aduse in legatura cu masiva implicare in reprimarile de la Timisoara si Bucuresti, si acceptata de Ion Iliescu (nu stiu daca alti membri ai echipei CFSN au cunoscut asta) pentru:

1) A crea atmosfera favorabila Executarii lui Nicolae Ceausescu prin prezentarea teroristilor drept forte loiale lui Nicolae Ceausescu, legate de acesta printr-un Juramint, (ca sa vezi! fortele loiale nu-l aparasera pe Nicolae Ceausescu pina in 22 decembrie 1989, acum, ca Nicolae Ceausescu era arestat la Tirgoviste, s-au apucat sa lupte pentru el ). Aceste forte loiale ar fi transmis lui Ion Iliescu Mesajul ca depun armele doar cind vor fi absolvite de Juramint. Altfel spus cind la TVR se vor prezenta secvente cu cei doi morti.

2) A abate atentia romanilor de la cucerirea pas cu pas a Puterii. In timp ce romanii se ascundeau prin case de teama teroristilor, Ion Iliescu infiinteaza CFSN, preia prin el Puterea in stat si coordoneaza infiintarea de Consilii si Comitete FSN in toate judetele si toate localitatile. Incepind cu ora 22.30, pe 22 decembrie 1989, cind se va da citire la Radio si TVR, Comunicatului de constituire a CFSN condus de Ion Iliescu, incep sa curga din toata tara telegrame de adeziune la Noua echipa. Nicolae Ceausescu fusese inlocuit cu Ion Iliescu!

3) A-i tine pe romani departe de strada, pentru ca acestia sa nu se apuce de mitinguri de protest fata de confiscarea Revolutiei. In 26 decembrie 1989 era anuntat un miting anti-Iliescu in Piata Republicii. O intreaga masinarie propagandistica e pusa in miscare pentru a contracara tinerea mitingului prin prezentarea lui ca o provocare terorista. Disperarea e atit de mare incit e folosita impotriva mitingului Doina Cornea, adusa de la Cluj la TVR, ca sa ceara tinerilor sa stea in case, daca nu vor sa fie masacrati de teroristii care aveau nevoie de un miting ca sa traga in plin.

4) A se legitima ca nou Conducator. Practic Ion Iliescu nu miscase un deget in zilele de proteste dintre 15 si 22 decembrie 1989. Nu indraznise nici macar sa trimita un mesaj de sustinere celor de la Timisoara, nu fusese la Baricada, nu intrase in sediul CC. Pe drept cuvint, multi bucuresteni se intrebau de temeiul pentru care el s-a autoproclamat noul sef al Statului. Diversiunea cu teroristii dintre 22 si 26 decembrie 1989 i-a folosit lui Ion Iliescu pentru a se prezenta drept Salvatorul Natiunii de la Pericolul intruchipat de Contrarevolutie. Nu facuse nimic pina in 22 decembrie 1989. Da, dar dupa 22 decembrie 1989 a facut totul conducind Lupta cu teroristii.

Inca din 1990, dat fiind numarul urias de victime de dupa 22 decembrie 1989, s-a pus problema tragerii la raspundere a celor responsabili de aceste crime.

Investigatiile penale au vizat, de-a lungul timpului, solutionarea cazurilor individuale de responsabilitati. Cine si in ce imprejurari a tras in cineva, luindu-l drept terorist. Timp de 30 de ani, nici un procuror n-a avut curajul sa treaca de la cazurile individuale la cei care raspundeau la nivel inalt de uriasul numar de morti si raniti prin emiterea si crearea Diversiunii Teroristii din decembrie 1989.

Prin Rechizitoriul din 5 aprilie 2019, un grup de procurori militari stabileste pe baza de probe ca responsabilul penal de Diversiune atit prin faptul ca era conducatorul statului dupa 22 decembrie 1989, cit si prin actiuni directe e Ion Iliescu. Citez din Rechizitoriu:

<Inculpatul Iliescu Ion, ca initiator si coordonator al comandamentului unic de conducere (organism politico-militar), iar mai apoi in calitate de presedinte al CFSN (care si-a subordonat intreaga forta militara a Romaniei), prin aparitiile sale in mod sistematic la TVR si comunicatele CFSN, a contribuit in mod direct si nemijlocit, prin dezinformari, la generarea si amplificare psihozei terorist-securiste, cauza principala a survenirii de numeroase decese si raniri de persoane, incepand cu data de 22 decembrie 1989.>

De aceea pe 5 aprilie 2019 Ion Iliescu e trimis in judecata pentru crime impotriva umanitatii.

Toata lumea era convinsa ca in fine, cel putin din punctul de vedere al Parchetului General, s-a descoperit si s-a stabilit Adevarul despre teroristii din decembrie 1989. Ar fi urmat un Proces lung si complicat. Pe parcursul sau Ion Iliescu si Gelu Voican Voiculescu ar fi avut prilejul sa se apere in fata opiniei publice, evident cu alte argumente decit lozincile despre Revolta spontana si Golul de Putere. Poate ca la finele Procesului Ion Iliescu era achitat. Chiar si in acest caz, nimeni n-ar mai fi putut sustine ca nu s-a descoperit Adevarul despre Teroristi. Daca Ion Iliescu era condamnat, adevarul se referea la responsabilitatea sa in Diversiune.

Daca era achitat, Ion Iliescu era absolvit penal de o acuzatie adusa de opinia publica de 30 de ani.

Taraganat timp de 30 de ani, spre exasperarea romanilor, Dosarul Revolutiei ar fi fost solutionat.

Trimis in instanta, Dosarul provoaca doua mari surprize:

1. I.C.C.J. il tine in Camera preliminara timp de un an si jumatate, din aprilie 2019 pina in octombrie 2020. Asta face ca dosarul sa fie uitat.

2. Vineri 9 octombrie 2020, prin decizia judecatoarea Florentina Dragomir, dosarul e practic desfiintat.

Asa cum am zis intr-o interventie la Aleph News, judecatoarea a trimis dosarul la Parchetul militar pentru ca procurorii sa scoata in termen de cinci zile, cele mai importante probe din dosar, considerate ca nelegale. Printre ele se numara si

<Rapoartele intocmite de Comisia Senatoriala privind evenimentele din decembrie 1989, Sinteza aspectelor ce rezulta din analizele efectuate de parchetul militar in perioada 1990-1994 in cauzele privind evenimentele din decembrie 1989, punctul de vedere preliminar al SRI privind evenimentele din decembrie 1989, Documentarul privind Marele Stat Major din cadrul M.Ap.N., <> de Sergiu Nicolaescu, documentele de arhiva ale Statului Major General privind evenimentele din decembrie 1989 cu referire la actiunile intreprinse de Directia de Cercetare a Armatei pentru perioada 17.12-31.12.1989, datate mai 1991.>

Documentele excluse ca probe sint insa documente ale unor inalte autoritati ale statului Roman. Ele s-au bazat pe anchete si documente oficiale. Comisia senatoriala de ancheta a realizat un Raport pe baza a sute de declaratii facute sub juramint de toti cei implicati in Evenimente. Aceste declaratii au fost desecretizate si folosite in dosar ca probe.

De ce sint ele vitale pentru Dosar?

Pentru ca apartin unor persoane care, la ora redeschiderii Dosarului Revolutiei erau moarte. Fireste, procurorii au convocat la Parchet pe cei care mai erau in viata. Marturiile cele mai importante sint insa in declaratiile din fata Comisiei senatoriale. Scoaterea lor din rindul probelor inseamna practic distrugerea Dosarului. Responsabilitatea lui Ion Iliescu isi are temeiul si in conditia sa dupa 22 decembrie 1989 de Conducator al tarii. Pentru a demonstra asta, Rechizitoriul a apelat la declaratiile facute la Comisia senatoriala de membrii echipei Ion Iliescu: Silviu Brucan, Nicolae Militaru. Cum sa obtina Parchetul de la cei morti declaratii? Convocindu-i din mormint?

Si astfel Dosarul Revolutiei a murit de-a binelea.

Si cu el au murit a doua oara cele 853 de victime ale Diversiunii cu teroristii de care e responsabil Ion Iliescu.

N. B. Au murit in tacere, deoarece putini dintre cei care au pledat pina acum pentru aflarea Adevarului despre decembrie 1989 au tresarit la vestea privind moartea de -a binelea a Dosarului Revolutiei prin decizia judecatoarei Florentina Dragomir de la ICCJ".

NOTA: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

Sursa : www.mediafax.ro