27 nov 2021 - Stiri

Ion Cristoiu, despre pericolele care pandesc noul Guvern: Principalul responsabil, daca se va destrama coalitia asta, va fi Florin Citu. Nu-l suporta pe Ciuca

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că liderul PNL, Florin Cîţu îl va boicota pe premierul Nicolae Ciucă, nemulţumit că nu a fost pus tot el la şefia Guvernului, susţinând că liberalii au greşit păstrându-l şeful partidului şi oferindu-i şi funcţia de preşedinte al Senatului.

,,Aceasta coalitie este supusa la foarte multe conflicte, care nu sunt numai PSD-PNL. Un conflict foarte grav, adica principalul responsabil, daca se va destrama coalitia asta, va fi Florin Citu. Aici, PNL a gresit, trebuia sa-l debarce din scurt. S-a vazut si azi. In primul rand el nu-l suporta pe Ciuca, foarte important, putina lume stie. Intre ei e o dusmanie. 2. A acceptat obligat de Klaus Iohannis. I s-a mai dat si functia la Senat, atentie! Trebuie sa fii iresponsabil. I-a dat si functie la Senat, si presedinte la PNL. El va boicota nu coalitia, Guvernul, pe Ciuca, si atunci va boicota toata coalitia. Si astazi, se intrunea coalitia, se amana rectificarea bugetara. Pai el are tot interesul sa arate ca Ciuca e prost.Pentru ca Ciuca a promis, azi are loc rectificarea, nu sunt bani. Se intrunea coalitia, incepea taraboi, venea presa... Clar, scopul lui a fost sa-l blocheze pe Ciuca. Ori pe mine ma mira ca cei de la PNL nu-si dau seama. El e si la Senat, si presedintele partidului", a afirmat publicistul vineri seara, la emisiunea Gandurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Ion Cristoiu mai spune ca Florin Citu se va folosi de presa si de functia de presedinte al Senatului pentru a boicota Cabinetul Ciuca, alimentand-o cu stiri din interiorul Guvernului.

,,Discutam despre fortele care lucreaza impotriva acestui guvern. Am zis. Pe primul loc este Florin Citu care lucreaza impotriva lui Ciuca, nu impotriva aliantei. Nu va fi taxat in interiorul PNL pentru ca el va incerca, folosindu-se de pozitia lui de la Senat. E mult mai smecher decat credem noi, pentru ca o formula de a submina o guvernare este sa livrezi presei tot felul de stiri din interiorul Guvernului. Si sigur el va livra. Ii simt mana in diferite locuri. El nu se va impaca niciodata cu faptul ca a pierdut, ca nu e el premier si nu e el la Finante. El nu o face fatis, in afara de azi cand el nu a aratat ca e suparat pe Ciuca, adica nu a zis ca am de gand sa-l boicotez pe Ciuca. A zis domne, trebuie sa discutam. V-am zis care era efectul. Trebuia sa se amane rectificarea bugetara si lumea spunea, pai cum e cu livratul? Pentru ca rectificarea e absolut necesara ca sa dea banii de pensii, de salarii", a explicat publicistul.

Ion Cristoiu subliniaza ca punctul slab al acestei coalitii este PNL, nu PSD, si aceasta din cauza electoratului sau dependent de ceea ce scrie presa si/sau cei de pe retelele sociale.

,,O alta forta care lucreaza este sindromul facebookist al PNL. Din 1990 pana acum, PNL a depins de presa, de site-uri, de ce zice tanti Leana pe Facebook si ce zice nea Gigel pe Instagram, in ultima vreme. Ei sunt foarte sensibili la astea, fata de PSD care e ciuca bataii, carora nu le pasa ce scrie presa. Si atunci ei sunt foarte sensibili si probabil ca vor fi in continuare declaratii, Hava, ala, ca nu-i convine, cutare, cutare. Pantecele moale al acestei coalitii este PNL, nu PSD. Plus ca noul Guvern a starnit nemultumiri, Raluca Turcan e nemultumita si ele toate vor fi impotriva acestei coalitii.", a punctat publicistul.

In opinia sa, exista insa trei personaje care vor putea sa blocheze orice boicot si sa faca an asa fel incat actuala coalitie sa functioneze: Klaus Iohannis, Nicolae Ciuca si Marcel Ciolacu.

,,Coalitia nu poate sa se destrame inainte de februarie decat printr-o rupere a coalitiei, o plecare. In guvernarea PDL-PSD, din 2008, s-a facut pe 18 decembrie si a izbucnit criza in ianuarie. Cu Oprea, a fost mai complicat. Cam pe la jumatatea lui ianuarie. Criza, criza, ma rog, pana la urma s-a rezolvat. Sunt trei personaje care pot lucra pentru aceasta coalitie. Primul e Klaus iohannis. Daca se destrama coalitia, el e terminat.Si el poate sa-i tina si pe Citu, si pe PNL. Al doilea e Ciuca. Depinde, deocamdata el lucreaza cu ai lui mai militareste si, foarte important, Marcel Ciolacu. El e genul de om, ati vazut si acum, nu e conflictual, nu are vanitati. Si atunci si el poate fi. Adica daca zice ceva unul de la PNL despre unul de la PSD, intervine el si mediaza."

Sursa : www.mediafax.ro