22 iun 2022 - Stiri

Iohannis a promulgat legea care prevede majorarea valorii tichetelor de masa la 30 de lei

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru promulgarea legii care prevede că voucherele de vacanţă acordate părinţilor pot fi folosite pentru plata taberelor pentru copii, iar valoarea nominală maximă a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 30 de lei.

Seful statului a semnat decret privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr.165/2018 privind acordarea biletelor de valoare.

Legea are ca obiect de reglementare instituirea posibilitatii ca plata taberelor pentru copii sa poata fi facuta si cu vouchere de vacanta acordate parintilor.

De asemenea, proiectul prevede ca valoarea nominala maxima a unui tichet de masa nu poate depasi suma de 30 de lei, potrivit amendamentului deputatilor Adrian Solomon, Marius Budai, Tudor Polak, Eva Andrea Csep, Dumitru Coarna si grupurile parlamentare PSD, PNL, UDMR si minoritatile nationale. Motivul invocat de semnatarii amendamentului a fost ,,pentru a compensa, macar partial, cresterea preturilor".

Proiectul a fost aprobat de Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, cu 238 de voturi ,,pentru", unul ,,impotriva" si sase abtineri.

De asemenea, seful statului a mai semnat decretul pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante.

Sursa : www.mediafax.ro