12 oct 2018 - Stiri

Iohannis a promulgat legea 303/2004 privind statutul magistratilor, ultima dintre cele trei legi ale justitiei

Iohannis a promulgat vineri legea 303/2004 privind statutul magistraţilor, ultima dintre cele trei legi ale justiţiei, după ce actul normativ a fost atacat de mai multe ori la CCR.

Vom reveni

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins sesizarea formulata de presedintele Klaus Iohannis referitoare la neconstitutionalitatea modificarii Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Pe 19 iulie, seful statului a sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu modificarile aduse catre Parlament la Legea 303/2004 privind statutul magistratilor, motivand ca sesiunea extraordinara a Camerei Deputatilor, in care s-a votat initiativa legislativa, nu a fost legal intrunita, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

"In cazul Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor niciuna dintre cele doua conditii nu a fost indeplinita, intrucat: 1. sesiunea extraordinara a Camerei Deputatilor nu a fost legal intrunita; 2. desi formal inscrisa pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare, legea criticata nu putea face obiectul acesteia, intrucat la momentul convocarii nu se afla in procedura parlamentara, nefiind pe agenda vreuneia dintre Camerele Parlamentului", se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale remis MEDIAFAX.

Seful statului sustine ca legea 303/2004 a fost dezbatuta si adoptata de deputati, desi cererea de convocare a sesiunii extraordinare avea alt subiect decat adoptarea proiectului in cauza.

CITESTE continuarea ............

Sursa : www.mediafax.ro