27 ian 2022 - Stiri

Intalnire la Guvern cu producatorii agricoli. Despre ce au discutat cu premierul Ciuca

Premierul Nicolae Ciucă a discutat, joi, cu o delegaţie a producătorilor agricoli şi retailerilor din România. Printre temele abordate s-au numărat ultimele evoluţii ale pandemiei de COVID-19, efectele creşterii preţurilor pe piaţa energetică, dar şi susţinerea producătorilor agro-alimentari. Întâlnire la Guvern cu producătorii agricoli. Despre ce au discutat cu premierul Ciucă

Premierul Nicolae Ciuca a avut joi o intalnire de lucru, la Palatul Victoria, cu o delegatie a producatorilor agricoli si retailerilor din Romania, iar discutiile s-au referit la ultimele evolutii ale pandemiei de COVID-19, la efectele cresterii preturilor pe piata energetica, cat si la nevoia de asigurare a unui mediu predictibil pentru functionarea firmelor, sustinerea producatorilor agro-alimentari si a industriei alimentare, informeaza Executivul.

Prim-ministrul Nicolae Ciuca a aratat ca Guvernul are in vedere permanent necesitatea corelarii masurilor de protectie a populatiei impotriva pandemiei COVID-19 cu cele de sustinere a unui mediu economic competitiv, care sa permita derularea afacerilor si asigurarea locurilor de munca.

De asemenea, premierul a prezentat masurile luate de Guvern in scopul limitarii efectelor cresterii pretului la energie.

,,Am avut in vedere sa actionam pe doua paliere: sa preluam cat mai mult din impactul pe care cetatenii il resimt ca urmare a crizei energetice si sa asiguram parghiile necesare economiei sa-si continue activitatea in conditii de competitivitate si eficienta", a punctat prim-ministrul Ciuca.

La intalnirea de lucru au mai participat, din partea Guvernului, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian Chesnoiu, ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, secretarul de stat, Raed Arafat. Din partea producatorilor agricoli si retailerilor au participat Gabriela Mihailescu, Tiberiu Danetiu, Cristian Stoicescu, membri ai Consiliului Director Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania, George Badescu, director executiv AMRCR, Mario Cretu, membru in Consiliul Director al Federatiei Patronale a Retelelor de Comert, Julien Munch, Alina Gamauf, Adela Smeu, Monica Constantin, membri AMRCR, Sorin Minea, vicepresedinte al Federatiei Patronale Romane din Industria Alimentara - Romalimenta, Dana Tanase, director executiv al Asociatiei Romane a Carnii, Vlad Macovei, Asociatia Forta Fermierilor, Florian Ciolacu, director executiv al Clubului Fermierilor Romani.

Sursa : www.mediafax.ro