06 apr 2021 - Stiri

Infractiuni cu fonduri europene la Bacau. Prejudiciul este de sute de mii de lei

Fostul director al Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Bacău a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi şi complicitate la folosirea sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete cu scopul de a obţine fonduri europene.

Potrivit procurorilor DNA, inculpatul ar fi pretins si primit suma totala de 30.000 euro, de la trei persoane, beneficiare ale unor proiecte finantate din fonduri europene nerambursabile, in perioada 2014-2015.

Suma reprezenta un sfert din banii incasati de la O.J.F.I.R. Bacau, sub forma de finantare europeana, de catre persoanele respective, in cadrul Masurii 112 ,,Instalarea tinerilor fermieri" si ar fi fost primita de inculpat pentru a-si indeplini atributiile de serviciu, respectiv pentru ,,ajutorul" acordat martorilor la aprobarea favorabila a documentatiei intocmite in cadrul proiectelor finantate din fonduri europene nerambursabile. Prejudiciul este de 176.980 lei.

In alt dosar, acelasi inculpat este trimis in judecata pentru ca, impreuna cu o persoana, a obtinut pe nedrept suma de 178.840 lei

,,In cursul anului 2014, inculpatul Seto Andrei, in calitatea mentionata mai sus, si in scopul de a obtine pentru sine, in mod fraudulos, fonduri europene, ar fi determinat si ajutat o persoana sa depuna la Grupul de Actiune Locala ,,Colinele Tutovei" mai multe inscrisuri false in vederea obtinerii, in cadrul Masurii 112 - ,,Instalarea tinerilor fermieri", pentru proiectul intitulat ,,Instalarea ca sef de exploatatie a tinerei fermiere (....) in ferma zootehnica din comuna (....), judetul Bacau", a unui sprijin financiar nerambursabil. Inscrisurile respective atestau in mod nereal ca persoana respectiva ar indeplini conditiile de eligibilitate pentru accesarea fondurilor", a anuntat DNA.

Cele doua dosare se afla la Tribunalul Bacau, Procurorii precizeaza ca in 2018 inculpatul a mai fost trimis in judecata pentru savarsirea unor infractiuni similare.

Sursa : www.mediafax.ro