11 mai 2021 - Stiri

Infiintarea Comisiei de ancheta privind falsificarea datelor pandemiei, respinsa de Parlament

Senatorii şi deputaţii au respins, marţi, proiectul de înfiinţare a Comisiei de anchetă privind falsificarea datelor pandemiei, propus de PSD.

Proiectul de hotarare pentru infiintarea unei comisii de ancheta cu privire la acuzatiile lui Vlad Vociulescu, referitoare la raportarea falsa a numarului de morti, a fost respins marti.

156 de parlamentari au votat ,,pentru", 230 ,,contra" si nu a fost inregistrata nicio abtinere.

Masluirea cu premeditare a datelor pandemiei de catre Guvernul Orban este un atentat la sanatatea romanilor si la siguranta statului, spunea in martie Marcel Ciolacu. El a cerut atunci infiintarea unei Comisii speciale de ancheta in Parlament, ,,care sa scoata la lumina toata golania liberala".

,,Masluirea cu premeditare a datelor pandemiei de catre Guvernul Orban este un atentat la sanatatea romanilor si la siguranta statului! Rafuiala din Guvern dintre USR si PNL scoate la lumina ceea ce PSD spunea de multa vreme: ca datele pandemiei sunt falsificate in functiile de interesele lor electorale, de cat de abrupt scadeau in sondaje! Cu premeditare, in deplina cunostinta de cauza! Pe baza acestor date masluite, s-au luat decizii cu impact direct asupra sanatatii publice! Pe baza lor s-au restrans drepturi si libertati cetatenesti! S-au inchis scoli timp de un an de zile! Localitati intregi au fost carantinate! Afaceri ridicate cu greu au fost distruse! Pe minciunile lor", spunea Marcel Ciolacu.

Fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu a acuzat ca a descoperit diferente in privinta numarului de decese cauzate de pandemia de COVID-19.

Sursa : www.mediafax.ro