23 sep 2023 - Stiri

Inca o persoana retinuta in dosarul mitei luate de presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu. Un expert ar fi primit 714.000 de lei

,,Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Iasi au mai dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 23 septembrie 2023, a unui inculpat, expert, pentru comiterea infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta", potrivit unui comunicat de presa.

Expertul ar fi primit de la omul de afaceri care este martor in dosar suma de 714.000 de lei pentru a intocmi un raport de expertiza.

,,Dupa intocmirea raportului de expertiza (in care erau trecute date care nu corespundeau realitatii din teren), in data de 22.06.2022 respectiv in perioada 07-15.02.2023, expertul ar fi pretins de la omul de afaceri suma de 714.000 mii de lei in scopul formularii unor concluzii contrare propriei expertizei efectuate in baza contractului incheiat cu Consiliul judetean Vaslui si implicit de ,,a favoriza" societatea martorului (in sensul de a i se achita in totalitate facturile in valoare de cca. 3.000.000 euro, care i se cuveneau ca urmare a executarii intocmai a lucrarilor conform caietului de sarcini). De asemenea, pentru suma de bani pretinsa, expertul i-ar mai fi promis omului de afaceri ca va interveni pe langa factorii decidenti din cadrul Consiliului judetean Vaslui si ca-i va determina pe acestia sa achite facturile emise de societatea omului de afaceri pentru lucrarile executate", precizeaza DNA.

Duminica inculpatul urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Dumitru Buzatu a fost retinut sambata dimineata de procurorii DNA Iasi, dupa ce a fost prins vineri seara in timp ce primea 1,25 milioane de lei mita pentru a ajuta o companie sa obtina un contract.

Sursa : www.mediafax.ro