07 dec 2018 - Stiri

Guvernul ar putea adopta astazi o OUG pentru programul Start-Up Nation 2018

Executivul ar putea adopta, vineri, o OUG pentru programul Start-Up Nation 2018. Ministerul pentru Mediul de Afaceri a publicat pe site forma actualizată a documentelor procedurale necesare înscrierii online, acestea incluzând modelul planului de afaceri şi declaraţiile de elegibilitate.

"Incurajam antreprenorii sa elaboreze planurile de afaceri, pe baza documentelor publicate, si sa fie gata sa le inregistreze in momentul deschiderii platformei, in a doua decada a lunii decembrie. Lucram pe mai multe planuri: adoptarea proiectului de Ordonanta de catre Guvern, in sedinta Executivului de saptamana aceasta si publicarea procedurii de implementare a schemei de minimis in Monitorul Oficial" a declarat, marti, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Stefan Radu Oprea.

Alocatia Financiara Nerambursabila, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societatile neplatitoare) aferente proiectului, precizeaza un comunicat al ministerului.

Inscrierea in program, solicitarea acordului de principiu pentru finantare si completarea planului de afaceri in vederea obtinerii finantarii se fac on-line.

Calcularea punctajului planului de afaceri se face in timp real si transparent, conform grilei de evaluare. Punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu in vederea verificarii administrative si a eligibilitatii este de 50 de puncte din maximum 100 de puncte posibile, potrivit sursei citate.

Aplicatia va ramane deschisa timp de 30 de zile. Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societatile infiintate dupa data de 30 ianuarie 2017, care activeaza in domeniul productiei, industriilor creative, serviciilor si comertului. Conform sursei mentionate, pentru a participa la program, societatile trebuie sa creeze cel putin un loc de munca cu norma intreaga pe perioada nedeterminata si sa mentina locul de munca ocupat cel putin doi ani dupa finalizarea implementarii proiectului.

Sursa : www.mediafax.ro