23 sep 2022 - Stiri

Guvernul a adoptat ordonanta de urgenta prin care Romania indeplineste inca doua jaloane PNRR

Guvernul a adoptat, vineri, o ordonanţă de urgenţă prin care România îndeplineşte încă doua jaloane PNRR, respectiv parcurgerea unei rute complete de învăţământ dual din preuniversitar până la nivel universitar şi reglementarea serviciilor de educaţie timpurie.

,,A fost adoptata Ordonanta de Urgenta prin care Romania indeplineste inca doua jaloane PNRR. Se creeaza cadrul legal care permite accesarea fondurilor europene in corelare directa cu obtinerea de rezultate in implementarea reformelor si investitiilor publice, stabilite prin Componenta 15-Educatie.

Prin indeplinirea primului jalon se va putea realiza o conectare directa, mult mai eficienta, a invatamantului superior romanesc la cerintele pietei muncii, corelat cu imbunatatirea capacitatii sistemului national de educatie, de a forma specialisti, printr-un mod adaptat dinamicii economice si sociale din Romania. La nivelul sistemului national de invatamant va fi posibila parcurgerea unei rute complete de invatamant dual din preuniversitar pana la nivel universitar", anunta Executivul.

Cel de-al doilea jalon din PNRR se refera la educatia timpurie.

,,Prin cel de-al doilea jalon sunt reglementate serviciile complementare de tip ludoteca, loc de joaca in localitatile in care nu exista locuri suficiente in crese sau gradinite, asigurand astfel un sistem unitar, incluziv si de calitate pentru educatia timpurie, precum si cresterea accesului copiilor cu varsta de pana la 6 ani la serviciile de educatie timpurie", potrivit comunicatului de presa.

Sursa : www.mediafax.ro