18 mar 2023 - Stiri

Guvernatorul statului Wyoming a semnat legea care interzice utilizarea pastilelor de avort

Guvernatorul statului Wyoming, Mark Gordon, a semnat vineri o lege care interzice utilizarea sau prescrierea pastilelor pentru avort, lege adoptată de legislativul statului la începutul acestei luni, transmite Reuters.

Punctul central al proiectului de lege din Wyoming este o dispozitie care face ilegala ,,prescrierea, eliberarea, distribuirea, vanzarea sau utilizarea oricarui medicament in scopul de a obtine sau de a efectua un avort".

Masura include, de asemenea, o scutire pentru orice tratament necesar pentru a proteja o femeie ,,de un pericol iminent care ii pune in mod substantial in pericol viata sau sanatatea", precum si pentru orice tratament al unui ,,avort spontan natural, in conformitate cu orientarile medicale acceptate in prezent".

Incalcarea interdictiei urmeaza sa fie tratata ca o infractiune penala, pedepsita cu pana la sase luni de inchisoare si o amenda de pana la 9.000 de dolari.

Luptele juridice cu privire la dreptul la avort s-au intensificat in Statele Unite in urma unei hotarari a Curtii Supreme de Justitie de anul trecut, care a anulat decizia istorica din 1973, Roe vs. Wade, care legaliza procedura.

Sursa : www.mediafax.ro