15 mai 2019 - Stiri

Gata cu radarele ascunse. Parlamentul a votat legea (Document)

Camera Deputatilor a votat marti, 14 mai 2019, in calitate de for legislativ decizional, un proiect de lege care interzice amplasarea radarelor in locuri care nu sunt vizibile pentru soferi.

Este vorba despre proiectul pentru modificarea articolului 109 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

Proiectul a fost adoptat cu 186 de voturi „pentru”, 21 „impotriva” si 6 abtineri, urmand sa mearga la presedintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Cea mai importanta modificare a fost

operata la nivelul alineatului 4 din art. 109 al OUG 195/2002. Astfel, in noua forma, alineatul prevede:

„Dispozitivele destinate masurarii vitezei se instaleaza exclusiv pe autovehicule care prezinta inscrisurile si insemnele distinctive ale politiei rutiere. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate masurarii vitezei se utilizeaza la o distanta maxima de 10 metri de autovehiculele care prezinta inscrisurile si insemnele distinctive ale politiei rutiere. Se interzice utilizarea dispozitivelor de masurare a vitezei din autovehicule care nu prezinta inscrisurile si insemnele distinctive, de catre politisti care nu poarta uniforme, cu inscrisuri si insemne distinctive, conform alin. (l) si care nu sunt amplasate in locuri vizibile”.

Forma finala a amendamentelor

sursa foto:Playtech.ro

Sursa : www.juri.ro