16 oct 2020 - Stiri

Florin Roman isi retrage semnatura de pe proiectul de modificare a legii 544, privind liberul acces la informatii de interes public. ,,Poate naste interpretari abuzive"

,,Am depus azi o solicitare in scris de retragere a semnaturii de pe un proiect de lege initiat de o colega deputat, care viza reglementari in cazul legii 544, privind liberul acces la informatii de interes public. Am primit semnale de la oameni de buna credinta, ca in forma propusa de initiator poate naste interpretari abuzive, si din acest motiv nu am dorit sa las nici un fel de interpretare", afirma Florin Roman.

El precizeaza ca parlamentarii liberali nu vor vota proiectul.

,,Ca fost jurnalist sunt un adept al liberului acces la informatii de interes public. Cat despre partea politica, inteleg ca orice dezbatere in perioada campaniei electorale, nu este posibila, totul fiind tintit pe atacuri, fara legatura cu subiectul", conchide liderul deputatilor PNL.

In spatiul public au aparut critici potrivit carora proiectul limiteaza accesul la informatiile publice si da posibilitatea autoritatilor sa refuze accesul pe motiv ca informatiile sunt solicitate cu ,,rea-credinta".

Potrivit proiectului de lege, autoritatile sau institutiile publice au dreptul sa refuze motivat comunicarea informatiilor solicitate in conditiile in care acestea contin date cu caracter personal ce nu pot fi anonimizate ori in conditiile in care aceste informatii ,,sunt solicitate cu rea-credinta".

Proiectul de lege a fost înregistrat recent la Senat de Florin Roman şi patru deputaţi PSD: Vlad Bontea, Claudiu Augustin Ilişanu, Eliza Ştefănescu (Peţa) şi Gabriel George Vişan. 

 

 

Sursa : www.mediafax.ro