04 feb 2023 - Stiri

Federatia de Judo cere Guvernului sa intervina in situatia alocarilor financiare ale ministerului

Federaţia Română de Judo cere, într-o scrisoare adresată prremierului Nicolae Ciucă, remedierea situaţiei grave iscată de alocările financiare arbitrare ale Ministerului Sportului pentru anul competiţional 2023.

Institutia sustine ca demersul Ministerului Sportului de alocare a bugetelor anuale federatiilor sportive pentru 2023, ,,a fost puternic viciat in acest an, din cauza unor defectiuni de organizare, respectiv a unor greseli involuntare sau voite ale conducerii ministerului. In ultimele zile aceste lucruri au fost raportate public sau reclamate in circuitul administrativ al sportului romanesc de catre reprezentantii diverselor federatii ce s-au simtit nedreptatite".

,,In ceea ce priveste Federatia Romana de Judo, avand in 2022 rezultate mai slabe decat in 2021, am acceptat in prima instanta reducerea drastica a finantarii, considerand-o justificata in baza grilei noastre de evaluare mai slaba. Verificand insa ulterior, am descoperit ca raportarea rezultatelor noastre a fost diminuata flagrant printr-o greseala a functionarilor ministerului, acestia marcand doar 6 medalii pentru judo in 2022, pe cand noi am castigat si raportat 29 de medalii, drept pentru care ne-am adresat ministrului Eduard Novak pentru remedierea acestei erori, din cauza careia am pierdut sume importante la alocare (adresa in anexa). Ministrul Novak, desi au trecut mai multe zile, nu a luat in considerare solicitarea noastra, drept pentru care am discutat pentru lamuriri cu unii dintre membri Comisiei constituita la minister pe 12.01.2023, special pentru alocarile financiare catre federatiile sportive", arata scrisoarea.

Federatia cere o operatiune de verificare si control la ministerul sporturilor, pentru remedierea situatiei. ,,2023 este un an preolimpic, in care federatiile cu sanse se mobilizeaza pentru a asigura calificarea sportivilor la Olimpiada de la Paris, iar asemenea greseli ca cele prezentate aici, dinamiteaza pur si simplu eforturile pe care le facem pentru a obtine mari performante sportive pentru tara, sub tricolorul romanesc", mai arata documentul.

Sursa : www.mediafax.ro