12 mar 2019 - Stiri

Exclusiv: Lucian Onea din nou sub ancheta

Inclupat deja de Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie intr-un dosar de grup infractional organizat, procurorul Lucian Onea (foto), fost sef al DNA Ploiesti, are noi probleme. La fel stau lucrurile si in cazul procurorilor Mircea Negulescu si Giluela Diaconu, fost subalterni ai lui Onea la DNA Ploiesti.

Lucian Onea, Mircea Negulescu si Giluela Diaconu, toti trei in prezent la Parchetul de pe langa Judecatoria Campina vor fi cercetati intr-un nou dosar. Nu este vorba insa despre un dosar penal, ci despre o cauza disciplinara.

Concret, in 8 martie 2019, Curtea de Apel Bucuresti a admis cererea fostului prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sinaia Iulian Vaduvan si a dispus anularea unei Rezolutii prin care Inspectia Judiciara a inchis un dosar disciplinar in care Luician Onea, Mircea Negulescu si Giluela Diaconu fusesera cercetati. Drept urmare, CAB a dispus ca Inspectia Judiciara sa continue cercetarea disciplinara fata de cele reclamate de fostul sef al Parchetului de pe langa Judecatoria Sinaia, trimis in judecata intr-un dosar instrumentat de Mircea Negulescu si de Giluela Diaconu.

Iata minuta Curtii de Apel Bucuresti din 8 martie 2019:

“Admite cererea. Anuleaza Rezolutia nr. 2484/IJ/640/DIP/2018 emisa de parata. Trimite dosarul la parata pentru continuarea procedurii disciplinare. Cu recurs in 15 zile de la comunicare. In cazul declararii, recursul se va depune la Curtea de Apel Bucuresti. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin grefa instantei”.

Amintim ca in urma cu o luna, procurorul Mircea Negulescu a suferit o alta infrangere in instanta in urma a doua actiuni facute de doi magistrati pe care i-a trimis in judecata in trecut, si care acuzau mai multe abuzuri comise de catre acestia. Unul dintre ei era chiar procurorul Vaduvan, iar celalalt judecatoarea Ruxandra Popescu de la Judecatoria Sinaia. Acestia au contestat la Curtea de Apel Bucuresti decizia Inspectiei Judiciare de a inchide doua dosare disciplinare in care Mircea Negulescu fusese cercetat la plangerile pe care le facusera, iar instanta a dispus sa fie reluata cercetarea disciplinara pentru abaterile constand in exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta.

Sursa : www.juri.ro