19 sep 2023 - Stiri

Drula: Legea cresterii taxelor, un atac direct asupra economiei. UDMR ar sustine o motiune

Legea creşterii taxelor a lui Marcel Ciolacu şi a PNL-ului este un atac direct asupra economiei româneşti, spune, marţi, preşedintele USR. Acesta a mai declarat că a înţeles din declaraţiile lui Kelemen Hunor că UDMR ar susţine moţiunea de cenzură.

,,PSD si PNL cresc taxele romanilor, ale micilor afacerilor, ale antreprenorilor, ale tuturor categoriilor pe care au putut sa le taxeze, pentru a baga bani in buzunarul clientelei de partid. Daca de la PSD, de la Marcel Ciolacu ne-am fi asteptat la un asemenea comportament in care baga mana in buzunarul romanilor pentru a hrani clientela de partid, acest lucru nu ar fi fost posibil fara complicitatea PNL, fara complicitatea ministrului de Finante care este din partea PNL, domnul Bolos, un partid care a uitat sa fie liberal, care nu este de dreapta. Evident ne vom opune cu toate fortele acestui act profund nedrept care loveste in economia romaneasca, loveste in antreprenori, in profesiile liberale, in oricine poate in mintea lor poate sa contribuie cu bani la succesul clientelei politice PSD si PNL, la plata pensiilor speciale, la plata sinecurilor, la finantarea clientelei de partid. Asta inseamna si motiune de cenzura, pentru care discutam cu toate fortele democratice din Parlament", declara Catalin Drula.

El spune ca liderul UDMR nu a exclus sa sustina motiunea de cenzura.

,,Eu am inteles de la declaratiile domnului Kelemen Hunor ca ia in calcul si sa semneze o motiune de cenzura, cred ca este nevoie de toate fortele democratice din Parlament care sa transmita un semnal acestei guvernari anti-romanesti, anti economia romaneasca, ca Parlamentul se opune. O sa fiu foarte sincer, aceasta motiune nu are sanse sa treaca fara voturile PNL si la cum arata acest partid capturat care nu mai este de dreapta, probabil nu va trece, dar este important acest lucru in sine, ca romanii sa vada ca PNL i-a tradat inca o data in Parlament", adauga Drula.

USR transmite ca ,,antreprenorii vor fi loviti de cresteri de taxe, iar oamenii vor fi loviti de cresteri de preturi intr-o perioada in care inflatia este deja mare".

Potrivit formatiunii, ,,masurile de <reducere> sunt doar o diversiune, nu fac nicio economie substantiala".

,,Trebuie taiate pensiile speciale, sinecurile, trebuie oprita finantarea clientelei toxice si hapsane a PSD si PNL", subliniaza Catalin Drula.

Liderul USR a mai spus ca au discutii cu toate fortele democratice din Parlament si au in lucru textul motiunii de cenzura.

Drula a mai spus ca AUR nu poate depune motiune de

,,Ceea ce fac este sa maimutareasca aceste procese depunand un umar inferior de semnaturi. Nu, nu vom discuta cu extremistii din Parlament", incheie liderul USR.

USR cere Guvernului PSD-PNL sa renunte urgent la masurile fiscale ,,care ingroapa economia si loveste in oamenii care muncesc".

Sursa : www.mediafax.ro