11 iul 2018 - Stiri

Dragnea, despre o posibila OUG pe codurile penale: Nu o sa impun premierului nimic

Preşedintele PSD,Liviu Dragnea, a declarat miercuri că nu va impune Guvernului nimic în ceea ce priveşte o posibilă ordonanţă de urgenţă pentru modificarea codurilor penale, dar spune că aşteaptă ca fiecare din partid, indiferent de funcţie, să facă în aşa fel încât PSD să îşi respecte promisiunile.

"Nu o sa impun premierului nimic. Fiecare in functia pe care o detine are responsabilitati si decizii. Ce tine de Parlament si decizia politica, sunt lucruri rezolvate. Decizia politica a fost asumata, cu calendar asumat public, Parlamentul a adoptat legea. Ca si partid, de aici incolo, sa vedem cum sunt lucrurile. Contestari, ei vor sa intinda perioada de intrare in vigoare, in speranta restauratiei, pentru ca abuzuri sunt si acum, si acum sunt presiuni si amenintari sa faca denunturi. Ce vor face partenerii din Coalitie, vom discuta cat de curand, maine, poimanie ne intalnim, nu plec nicarieri. Astept ca toti colegii, indiferent de functii, sa faca ce e de facut pentru ca obiectivele asumate, prezentate in 2016 sa fie indeplinite" a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Codul Penal si cel de Procedura Penala au fost adoptate in Parlament, dar au fost atacate la CCR. Curtea Constitutionala a Romaniei a stabilit, miercuri, dezbaterea pe 25 septembrie a sesizarii de neconstitutionalitate depusa de seful statului Klaus Iohannis asupra proiectului care modifica Codul de procedura penala.

Sursa : www.mediafax.ro