10 dec 2019 - Stiri

Dragnea a cerut ÎCCJ suspendarea pedepsei. Avocat: A spus că se consideră un om nevinovat / Fostul lider PSD, la plecare: „Nu pot să vorbesc, îmi pare rău” - VIDEO

Flavia Teodosiu, avocatul lui Liviu Dragnea, a declarat că a cerut instanţei supreme să fie suspendată condamnarea de 3 ani şi 6 luni, dar şi admiterea în principiu a contestaţiei în anulare. La rândul lui, fostul lider PSD a spus să fie admise cererile, pentru că se consideră nevinovat.

UPDATE „S-a pus în discuţie admisibilitatea în principiu a contestaţiei în anulare formulate de noi. Este o etapă premergătoare, obligatoriu prevăzută de codul de procedură penală. am susţinut toate aspectele şi elementele pe care le considerăm a fi legale şi sperăm să se admită contestaţia în anulare, în principiu. Am cerut şi suspendarea, aşteptăm să vedem ce se va întâmpla. Textul de lege este sec, spune doar că un complet de judecată poate dispune şi suspendarea hotărârii care este atacată cu contestaţia în anulare, motiv pentru care este la îndemâna judecătorilor să aprecieze în ce măsură vor dispune sau nu suspendarea acestei hotărâri”, a declarat, la ieşirea din sediul instanţei supreme, avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu.

Potrivit apărătorului, nimeni nu i-a interzis lui Liviu Dragnea să discute cu jurnaliştii, însă nu era momentul potrivit.

„Ce a spus în faţa instanţei - se consideră în continuare că este un om nevinovat şi a considerat că ce s-a susţinut în contestaţia în anulare este perfect legal şi admisibil. Nu ştiu dacă astăzi (, nu ştiu când. Sper să se întâmple”, a mai explicat Teodosiu.

UPDATE „Nu pot să vorbesc, îmi pare rău”, le-a spus Dragnea jurnaliştilor.

Fostul lider PSD se intoarce în Penitenciarul Rahova după ce, marţi dimineaţă, a avut loc dezbaterea contestaţiei în anulare formulate de acesta. Şedinţa a avut loc în camera de consiliu.

Liviu Dragnea a formulat prin avocaţi, în 22 octombrie, la instanţa supremă, recurs în casaţie, o cale de atac faţă de condamnarea de 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. De asemenea, fostul lider PSD a depus, tot la ÎCCJ, şi o contestaţie în anulare în acelaşi dosar.

Marţi, instanţa supremă judecă ambele căi extraordinare de atac.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în luna mai, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Potrivit legii, odată cu admiterea în principiu a contestaţiei sau ulterior acesteia, instanţa poate suspenda motivat, în tot sau în parte, executarea hotărârii supuse revizuirii.

În prezent, Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova.

UPDATE Liviu Dragnea a formulat prin avocaţi, în 22 octombrie, la instanţa supremă, recurs în casaţie, o cale de atac faţă de condamnarea de 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. De asemenea, fostul lider PSD a depus, tot la ÎCCJ, şi o contestaţie în anulare în acelaşi dosar.

Marţi, instanţa supremă judecă ambele căi extraordinare de atac.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în luna mai, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Potrivit legii, odată cu admiterea în principiu a contestaţiei sau ulterior acesteia, instanţa poate suspenda motivat, în tot sau în parte, executarea hotărârii supuse revizuirii.

În prezent, Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova.

Ştirea iniţială. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dezbate marţi cererea depusă de Liviu Dragnea de anulare a condamnării de 3 ani şi 6 luni de închisoare, primită de fostul preşedinte al PSD în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

De asemenea, judecătorii vor dezbate tot marţi o altă cale extraordinară de atac la care a apelat Dragnea pentru a scăpa de condamnare - recursul în casaţie, informează Agerpres.

Din dosarul angajărilor fictive, ali doi inculptaţi au depus contestaţii în anulare pentru a scăpa de pedepse: Floarea Alesu, fost director DGASPC Teleorman, şi Olguţa Şefu, fost director executiv adjunct.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv pe 27 mai de Instanţa Supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Floarea Alesu a procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate, în schimbul unor favoruri, Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica, potrivit rechizitoriului.

Cele două angajate însă nu s-au prezentat la serviciu, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul organizaţiei PSD Teleorman, a demonstrat DNA.

Liviu Dragnea a determinat-o pe pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze pentru a fi remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. În plus, acesta a fost acuzat şi de faptul că a contribuit prin intermediul funcţiei pe care o avea la vremea respectivă, preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, la menţinerea în funcţie a Adrianei Botorogeanu, dar şi a Anisei Niculina Stoica.

Sursă Video: Mediafax.ro