23 mar 2023 - Stiri

Dosarul stimulatoarelor cardiace de la cadavre: Doi medici, plasati sub control judiciar

Doi medici rezidenţi, angajaţi ai Clinicii de Cardiologie de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon” Iaşi, au fost plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzaţi de luare de mită, în dosarul stimulatoarelor cardiace prelevate de la cadavre.

Procurorii din cadrul Sectiei de urmarire penala si criminalistica a PICCJ au dispus luarea masurii preventive a controlului judiciar pe o durata de 60 de zile fata de doi medici rezidenti, angajati ai Clinicii de Cardiologie de la Spitalul Clinic Judetean de Urgente ,,Sf. Spiridon" Iasi, cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita, respectiv luare de mita in forma continuata (10 acte materiale).

In perioada noiembrie 2022 - februarie 2023, cu ocazia acordarii de consultatii de specialitate in cabinetele din cadrul Clinicii de Cardiologie de la Spitalul Clinic Judetean de Urgente ,,Sf. Spiridon" Iasi, acestia au primit diferite sume de bani, cu titlu de mita pentru activitatile prestate.

Pe timpul aplicarii masurii controlului judiciar, acestia nu mai pot exercita profesia de medic in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgente ,,Sfantul Spiridon" Iasi, precum si in nicio alta unitate medicala din reteaua de stat.

La inceputul lunii martie, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a transmis ca inca doi medici - un cardiolog si un sef de clinica, precum si fostul manager al Spitalului din Iasi, sunt cercetati in dosarul stimulatoarelor cardiace prelevate de la cadavre, in care medicul Dan Tesloianu a fost arestat preventiv.

Sursa : www.mediafax.ro