06 apr 2021 - Stiri

Dosarul Retrocedarilor: Primaria Constanta vrea sa recupereze prejudiciul de 20 de milioane de euro. Cristi Borcea si Radu Mazare, printre parati

Primaria Constanta anunta ca a intentat actiune civila pentru recuperarea prejudiciului creat in Dosarul Retrocedarilor. La Tribunalul Constanta au fost depuse sase cereri de chemare in judecata prin care se solicita instantei obligarea paratilor la plata sumei de 11.733.999 dolari si 11.011.021,40 euro reprezentand o parte a prejudiciului cauzat patrimoniului Primariei.

,,Am depus actiuni in instanta pentru recuperarea a peste 20 de milioane de euro de la cei care au retrocedat orasul bucata cu bucata. Am facut acest pas pe care defuncta administratie a refuzat sa-l faca pentru a-si proteja capii si acolitii. Am incredere ca justitia ne va da si de aceasta data dreptate si vom recupera prejudiciul cauzat", a anuntat Vergil Chitac, primarul municipiului Constanta.

Potrivit comunicatului de presa al Primariei Constanta, in cele sase dosare initiate de municipalitate sunt implicati mai multi parati, printre care se afla Radu Mazare, Nicusor Constantinescu, Dragos Savulescu si Cristian Borcea. Pe bunurile paratilor, instanta a dispus masura sechestrului asigurator pentru recuperarea prejudiciului.

In Dosarul Retrocedarilor ilegale, fostul primar al Constantei, Radu Mazare, a fost condamnat definitiv la 9 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, in forma continuata si savarsirea infractiunii de constituire a unui grup infractional organizat, alaturi de alti 31 de inculpati, functionari publici, oameni de afaceri, notari si evaluatori.

De asemenea, prin decizia pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, instanta a dispus desfiintarea totala sau partiala a mai multor dispozitii emise. In plus, instanta a dispus restabilirea situatiei anterioare savarsirii infractiunilor cercetate in cadrul acestui dosar, in sensul revenirii unor terenuri in domeniul public ori privat al Primariei Constanta.

Sursa : www.mediafax.ro