31 ian 2023 - Stiri

Dosarul mastilor: fiul lui Victor Piturca a fost retinut, seful Romarm ar putea fi arestat preventiv

Potrivit DNA, procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 31 ianuarie, a unui inculpat, om de afaceri, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunii de cumparare de influenta.

,,Pe fondul pandemiei generate de virusul COVID - 19, in perioada 19.03.2020 - 10.04.2020, omul de afaceri ar fi acceptat, in mod direct, conditiile impuse de inculpatul Tutu Gabriel (descrise in comunicatul anterior) in schimbul carora acesta din urma ar fi lasat sa se creada ca are influenta asupra unor functionari din cadrul M.Ap.N. si ca ii va determina pe acestia sa incredinteze direct si fara proceduri publice contracte de furnizare produse de protectie impotriva coronavirusului asocierii din care facea parte si societatea administrata de inculpat", scrie in comunicatul DNA.

Anchetatorii au descoperit ca produsele nu erau conforme.

,,De asemenea, inculpatul Tutu Gabriel ar mai fi promis ca ii va determina pe aceeasi functionari sa efectueze receptia produselor respective, chiar daca acestea erau neconforme si sa achite la timp facturile emise in acest sens. Asa cum am precizat si anterior, in contextul mentionat mai sus, inculpatul Tutu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar, suma de 50.000 lei, reprezentand pretul traficului de influenta", mai anunta DNA.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile. Dosarul cauzei privind pe inculpatul fata de care a fost dispusa masura preventiva a retinerii si pe inculpatul Tutu Gabriel va fi inaintat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, precizeaza anchetatorii.

In cauza se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane. Fostul selectioner al echipei de fotbal a Romaniei, Victor Piturca, a mers marti la sediul DNA. El a ajuns in fata anchetatorilor la doar cateva ore dupa ce a fost eliberat din arest.

Victor Piturca le-a spus jurnalistilor prezenti in fata sediului DNA ca nu poate oferi detalii din dosar. De asemenea, el a facut semne unui cetatean care ii cerea socoteala in legatura cu acuzatiile din dosar.

Victor Piturca a fost eliberat marti dimineata dupa ce i-a expirat ordonanta de retinere. Procurorii l-au plasat pe Piturca sub control judiciar.

,,Nu am nicio treaba cu aceasta afacere", a declarat Victor Piturca la iesirea din arest.

Piturca a fost retinut luni pentru 24 de ore in dosarul privind achizitionarea de masti pentru Ministerul Apararii Nationale.

Sursa : www.mediafax.ro