18 oct 2018 - Stiri

Dosarul lui Carmen Adamescu: Sechestru pe 16 imobile, in valoare de peste 41 de milioane de lei

Poliţiştii, sub îndrumarea procurorilor, au pus, joi, sechestru asigurător asupra a 16 bunuri imobile, în valoare totală de peste 41.000.000 de lei, în dosarul în care Carmen Adamescu este acuzată de delapidare.

Miercuri, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice au pus sechestru asigurator asupra bunurilor imobile detinute in proprietate de patru societati comerciale, anunta Inspectoratul General al Politiei Romane.

De asemenea, au fost poprite sumele dintr-un cont bancar deschis de una dintre firme, pentru a se evita ascunderea, distrugerea, instrainarea sau sustragerea de la urmarire a bunurilor celor patru societati.

Masura asiguratorie a fost dispusa de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, avand in vedere prejudiciul cauzat prin savarsirea infractiunii de delapidare, in cuantum total de aproximativ 47.944.000 lei.

Astfel, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice au aplicat sechestrul asigurator asupra a 16 bunuri imobile, inclusiv un hotel situat in statiunea Mamaia, in valoare totala de 41.453.458 de lei.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca printre imobilele pe care a fost pus sechestru se afla Hotelul Rex din Mamaia, sase apartamente intr-un imobil, un teren in localitatea Ghimpati, un apartament in Poiana Brasov si o casa pe bulevardul Lascar Catargiu din Capitala.

Carmen Adamescu a fost prezenta, joi, la Curtea de Apel Bucuresti, ea contestand masura arestului la domiciliu dispusa de Tribunalul Bucuresti. Anterior, ea fusese retinuta pentru 24 de ore. Procurorii o acuza pe Carmen Adamescu de delapidare.

,,A rezultat ca, in perioada octombrie 2004 - iulie 2017, inculpata profitand de functiile detinute a actionat pentru delapidarea de importante sume de bani din conturile si casieria persoanei vatamate in modalitatea insusirii pentru sine sau pentru societatile care erau detinute si controlate de aceasta si membrii familiei sale. Mecanismul de operare a presupus incheierea unor contracte comerciale, cu durata lunga, toate avand ca obiect prestari de servicii, activitati care in realitate fie nu au fost efectuate, fie au fost prestate de angajatii persoanei vatamate sau alte persoane juridice in baza unor relatii contractuale directe, fie erau prestate chiar de catre, dar in calitatile detinute in cadrul persoanei vatamate pentru care era remunerata lunar sub forma unui salariu", arata motivarea magistratilor Tribunalului Bucuresti la masura arestului la domiciliu.

Sursa : www.mediafax.ro