14 sep 2019 - Stiri

Dosarul Caracal. Familia Alexandrei nu va participa la reconstituirea presupuselor crime din Casa Groazei

Familia Alexandrei Măceşanu nu va participa la reconstituirea din Casa Groazei, din Caracal, unde va fi dus, luni şi marţi, Gheorghe Dincă, bărbatul care a mărturisit că a ucis două fete şi le-a ars trupurile.

Unchiul Alexandrei, Alexandru Cumpanasu, a declarat, sambata, la Romania TV, ca familia Macesanu nu va participa la reconstituire, fiind un moment prea dureros.

,,Va participa avocatul la aceasta reconstituire, pentru parinti e mult prea dureros, dar avocatul cu siguranta va fi acolo. Nu avem informatii clare cat va dura sau ce va cuprinde. Maine (duminica - n.r.) este ziua Alexandrei. (...) E cel mai greu moment pentru familie", a spus Cumpanasu.

Cumpanasu a afirmat ca familia a depus mai multe solicitari la DIICOT si in functie de raspunsuri se vor lua deciziile in perioada care urmeaza.

,,Am depus prin avocat mai multe cereri. Una vizeaza aceasta contraexpertiza la un laborator din strainatate pentru testul ADN (...). Am cerut o suplimentare a acestui test de la INML. In functie de procurorul de caz, daca va refuza, vom solicita inca o expertiza, pentru ca prima expertiza a durat doar doua zile, foarte putin. Daca accepta, asteptam rezultatul. Avem laboratoare in strainatate si putem trimite oricand (probe - n.r.). In ceea ce priveste experimentul stiintific, am depus solicitare de mai bine de o luna la la procurorul general, dar cred ca a ajuns la DIICOT. Am cerut sa se faca acest experiment pentru a ne demonstra si noua ca in acel butoi, in conditiile expuse se poate arde un corp uman. Dinca nu mai stie nici cum arata Alexandra, nici cum arata Luiza, nu prea mai stie nimic, decat ca le-a omorat", a mai spus Cumpanasu.

Gheorghe Dinca, barbatul din Caracal care a marturisit ca le-a omorat pe Alexandra Macesanu si Luiza Melencu, a parasit Arestul Central, fiind dus in Arestul Politiei Olt, pentru a participa, luni si marti, la reconstituirea faptelor, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Alexandra Macesanu (15 ani) si Luiza Melencu (18 ani) sunt cele doua fete care au disparut dupa ce au fost luate la ocazie de Gheorghe Dinca. Acesta a marturisit ca le-a omorat pe cele doua copile, apoi le-a ars trupurile in butoiul din curte.

Sursa : www.mediafax.ro