19 iul 2019 - Stiri

DOSARUL baschetbalistilor americani injunghiati: Principalul inculpat a fost eliberat din inchisoare

Principalul inculpat în dosarul violenţelor dintr-un club din Brăila, în interiorul căruia au fost înjunghiaţi doi baschetbalişti americani, a fost eliberat din arest preventiv. Curtea de Apel Galaţi a admis, vineri, contestaţia formulată de inculpat şi a decis să-l plaseze în arest la domiciliu.

Daniel Gabriel Husein, principalul inculpat in dosarul violentelor produse anul trecut intr-un club brailean, in interiorul caruia au fost injunghiati doi baschetbalisti americani, a fost eliberat din arestul preventiv.

Curtea de Apel Galati a admis, vineri, contestatia formulata de inculpat si a decis sa-l plaseze pe Husein, cunoscut sub numele de Dasaev, in arest la domiciliu.

Decizia instantei este definitiva si trebuie pusa in aplicare de indata, aceasta vizandu-l pe Dasaev si pe un alt inculpat in dosar.

,,Admite contestatiile formulate de inculpatii Husein Daniel Gabriel si Matei Valentin. Desfiinteaza in parte incheierea de sedinta din data de 05.07.2019 pronuntata de Tribunalul Braila in dosarul nr. 369/91/2019/a2, numai in ceea ce ii priveste pe inculpatii Husein Daniel Gabriel si Matei Valentin si in rejudecare. In baza art. 206 al. 7, art. 222 al. 12 si art. 242 al. 2 Cod pr. penala inlocuieste masura arestarii preventive, luata in cauza fata de inculpatul Husein Daniel Gabriel, cu masura preventiva a arestului la domiciliu pe o durata de 30 de zile, de la 19.07.2019 pana la 17.08.2019 inclusiv. Dispune punerea de indata in libertate a inculpatului Husein Daniel Gabriel, de sub puterea mandatului de arestare preventiva", scrie in decizia Curtii de Apel Galati.

Daniel Gabriel Husein este inculpat in dosarul atacului violent produs anul trecut, in septembrie, intr-un club din Braila.

Procurorii l-au acuzat pe Dasaev ca a injunghiat doi baschetbalisti americani, componenti ai unei echipe din Braila, in timpul unui scandal izbucnit in club.

La cateva zile dupa incident, Dasaev a fost arestat preventiv, iar masura a fost prelungita in fiecare luna.

Victimele atacului au fost spitalizate si au solicitat rezilierea contractelor, hotarand sa se intoarca in tara natala.

Sursa : www.mediafax.ro