02 apr 2018 - Stiri

Dosar penal pentru vatamare corporala, dupa accidentul de microbuz de la mina din Prahova

Poliţiştii din Prahova au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul accidentului de microbuz care s-a răsturnat în mină Slănic, în timp ce transporta turişti israelieni la Salină. Din cei 25 de turişti duşi la spital, luni mai sunt internaţi 17, între care 10 copii.

Purtatorul de cuvant al Politiei Prahova, Raluca Brezeanu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, ca politistii au deschis un dosar penal pentru vatamare corporala in cazul accidentului de microbuz rasturnat, duminica, in timp ce transporta in subteran turisti israelieni.

"A fost deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, dosar preluat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti. Noi am sesizat si OPC, ITM, ISCTR, in vederea efectuarii de cercetari, conform competentelor fiecarei institutii", a spus Brezeanu.

Reprezentantul Politiei Prahova a mai spus ca, in urma primelor cercetari, cauza accidentului ar neadaptarea vitezei la conditiile de drum, intr-o curba periculoasa la dreapta.

Potrivit directorului Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, Marius Niculescu, din cei 25 de turisti transportati duminica la spital, luni mai erau internati 17, dintre care 10 copii si 7 adulti, acestia suferind diverse traumatisme si contuzii.

Un microbuz care transporta turisti israelieni in salina Unirea din Slanic, judetul Prahova, s-a rasturnat, duminica. Directorul Minei Slanic, Anghel Belea, a declarat corespondentului MEDIAFAX, ca microbuzul s-a rasturnat pe traseul care leaga suprafata de Mina Unirea, in tunel, toti turistii fiind scosi din vehicul de personalul Salinei si dusi la zona de imbarcare, unde au fost, initial, evaluati de medici, apoi dusi la spital.

Sursa : www.gandul.info