12 sep 2019 - Stiri

Dosar penal in rem, deschis in cazul maimutei capturate in Sectorul 5 din Bucuresti

Poliţiştii au deschis dosar penal in rem pentru nerespectarea regimului de conservare a habitatului natural, după ce a fost capturată o maimuţă în Sectorul 5 al Capitalei, iar sub coordonarea procurorilor, este cautat proprietarul pentru a aplica sancţiunea legală.

Dupa ce maimuta a fost capturata in Sectorul 5 din Bucuresti, a fost deschis un dosar penal pentru nerespectarea regimului de conservare a habitatului natural, a florei si faunei salbatice, au precizat reprezentantii Politiei Capitalei.

Cercetarile sunt continuate de Sectia 24 de Politie sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5 pentru a identifica proprietarul si pentru aplicarea masurilor legale.

O maimuta a fost capturata, miercuri seara, dupa cateva ore de la anuntul la 112 privind prezenta animalului in Sectorul 5. Maimuta a fost gasita tot in zona, in podul unei case.

Veterinarul Ovidiu Rosu a capturat animalul cu ajutorul echipelor Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA).

Urmeaza sa se decida soarta maimutei, in functie de recomandarile reprezentantilor Garzii de Mediu - in carantina, apoi poate la gradina zoologica sau in Centrul de Salvare si Reabilitare a Animalelor Salbatice.

Sursa : www.mediafax.ro