21 sep 2023 - Stiri

Dosar penal deschis dupa explozia de pe Autostrada Moldovei

A fost deschis un dosar penal în urma exploziei urmate de incendiu de pe Autostrada A7, din judeţul Vrancea, în urma căreia patru oameni au murit şi cinci au fost răniţi. Se fac cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere şi neluarea măsurilor de securitate în muncă.

Explozia urmata de incendiu din zona Calimanesti a fost anuntata la ora 01.12, in dispeceratul IPJ Vrancea, prin apel la 112. A fost sesizat un incendiu puternic in apropiere de Drumul National 2 E 85.

La fata locului au fost directionate mai multe echipaje de politie care au constatat ca incendiul se manifesta in zona in care se efectuau lucrari la autostrada.

,,Politisti rutieri si de ordine publica au actionat pe Drumul National 2 E 85 si arterele secundare, intre Calimanesti si Marasesti, pentru fluidizarea traficului si asigurarea unui perimetru de siguranta. (...) La locul producerii, din cursul noptii, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de langa Tribunalul Vrancea, se afla o echipa complexa formata din ofiteri specialisti - Serviciul Investigatii Criminale si criminalisti care efectueaza cercetarea la fata locului pentru stabilirea tuturor imprejurarilor in care s-a produs evenimentul. In aceasta cauza a fost intocmit un dosar penal in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, distrugere, neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca precum si nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca", transmite, joi, Politia Vrancea.

Patru oameni au murit si cinci au fost raniti, in noaptea de miercuri spre joi, in localitatea Calimanesti, judetul Vrancea, dupa o explozie urmata de incendiu la magistrala de gaz din zona Autostrazii A7. Victimele erau angajati ai societatii care executa lucrarile la Autostrada Moldovei. Doua elicoptere SMURD de la Bucuresti si Galati au asigurat transportul a doua dintre victime de pe Aeroportul Bacau la Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni din Bucuresti, respectiv Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti.

Sursa : www.mediafax.ro