21 aug 2019 - Stiri

Donald Trump isi amana intrevederea cu premierul danez Mette Frederiksen, dupa ce sefa Guvernului de la Copenhaga a catalogat drept absurda ideea vanzarii Groenlandei

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat că va amâna întrevederea cu premierul danez Mette Frederiksen, după ce şefa Guvernului de la Copenhaga a respins categoric ideea vânzării Groenlandei, în contextul în care liderul american s-a declarat interesat să achiziţioneze insula arctică.

"Danemarca este o tara foarte speciala, cu oameni incredibili, dar, pe baza declaratiilor premierului Mette Frederiksen, ca nu ar fi interesata sa discute despre achizitionarea Groenlandei, voi amana pentru alta data intrevederea noastra, ce era programata sa aiba loc in doua saptamani", a afirmat Trump, intr-un mesaj postat marti seara pe Twitter.

"Prim-ministrul a reusit sa scuteasca mari cheltuieli si eforturi, atat pentru Statele Unite, cat si pentru Danemarca, fiind atat de direct. Ii multumesc pentru asta si astept cu interes sa reprogramam, candva, in viitor!", a adaugat liderul de la Casa Alba.

O serie de politicieni danezi si-au manifestat dezaprobarea fata de ideea ca SUA ar putea cumpara Groenlanda, dupa ce publicatia The Wall Street Journal a relatat ca presedintele american Donald Trump a sugerat in discutii private ca ar fi interesat sa achizitioneze insula arctica. Liderul SUA a confirmat ulterior interesul actualei Administratii de la Casa Alba pentru insula arctica, care face parte din Regatul danez.

Mette Frederiksen, premierul de la Copenhaga, a afirmat ca ideea referitoare la eventuala vanzarea a insulei Groenlanda este una "absurda".

Liderul de la Casa Alba urma sa efectueze o vizita la Copenhaga la inceputul lunii septembrie.

Sursa : www.mediafax.ro