21 ian 2020 - Stiri

Dincă a vrut să se sinucidă în arest. Dumitran: A intrat în refuz de hrană. Nu era autentic

Dorin Dumitran, psiholog criminalist, a declarat la Marius Tucă Show că Gheorghe Dincă a vrut să se sinucidă în mai multe momente, când spunea că „îşi va face de petrecanie”. „Nu era autentic”, a spus Dumitran.

„Cele mai sincere momente ale sale au fost acelea în care s-a simţit doborât psihic de el. Acel moment survine în noiembrie, când colegii mei - care au gestionat excepţional situaţia, de la Arestul central m-au anunţat că a intrat în refuz de hrană. El mai avusese anterior ideea suicidară. Am detensionat, l-am ventilat, să nu ne facă probleme, să nu ne facă eveniment. Pentru că a fost o armată de oameni, toţi colegii mei, la transport, îl luau pe semnătură. Răspunzi de el. Aici nu se discută”, a declarat Dorin Dumitran la Marius Tucă Show.

De fiecare dată când Gheorghe Dincă dădea de înţeles că intenţionează să îşi pună capăt zilelor, specialistul îşi anunţa colegii astfel încât să fie prevenit acest lucru.

„Au fost patru momente (când a vrut să se sinucidă, n.r.),. Am mai discutat cu el despre aceasta. Spunea că îşi bagă capul între gratia patului şi îşi va face de petrecanie. I-am replicat: Iubeşti prea mult viaţa. În activitatea mea de negociere, pe bloc şi pe stâlpi, ştiu cum arată... sunt priviri pe care nu le poţi uita de la cei sinceri care doresc să se sinucidă. Şi nu era autentic. (...) Aici nu contează ce cred eu, pentru că niciodată nu ştii dacă o va face”, a mai spus Dumitran.