13 iun 2018 - Stiri

Dancila, in sedinta de Guvern: Masurile economice pe care le-am luat si-au atins scopul - mai multi bani in buzunarele cetatenilor

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că măsurile luate de Executiv şi-au atins scopul - mai mulţi bani în buzunarele cetăţenilor, iar ”mesajele alarmiste transmise de diverşi critici nu au niciun fundament, nicio bază”.

"Datele Institutului National de Statistica publicate la inceputul acestei saptamani arata ca masurile pe care le-am luat si pe care vom continua sa le luam au fost cele bune si si-au atins scopul - mai multi bani in buzunarele cetatenilor", a declarat Viorica Dancila la inceputul sedintei de Guvern.

Ea a precizat ca, potrivit datelor INS, castigul salarial mediu net a crescut in aprilie 2018 cu 14,7% fata de luna aprilie a anului trecut, iar puterea de cumparare a crescut cu 9%.

"Mai mult, cresterea din luna aprilie vine dupa ce si in martie castigul salarial mediu net a crescut cu 15,5% fata de martie anul trecut. Acest lucru este foarte important si important este si faptul ca salariile nete au crescut in toate sectoarele econonmice. Sunt cifre care ne arata faptul ca mesajele alarmiste transmise de diversi critici nu au niciun fundament, nu au nicio baza. De aceea cred impiortant e sa ne bazam pe cifre, nu pe ce vrea sa creada o persoana sau alta", a adaugat premierul.

Sursa : www.mediafax.ro