06 dec 2018 - Stiri

Dancila EXCLUDE o ordonanta de urgenta pe amnistie si gratiere pana la finalul anului

Premierul Viorica Dăncilă exclude o ordonanţă de urgenţă pe amnistie şi graţiere, până la finalul anului, spunând că nu are pe masă acest act normativ şi nu a discutat cu nimeni despre acest proiect.

"Nu avem asa ceva pe ordinea de zi, nu am asa ceva pe masa guvernului.(...) In calitate de prim-ministru nu am un act normativ care sa prevada asa ceva. Nu am avut o discutie, deci nu pot sa va spun. Eu nu stiu daca se impune o discutie", a declarat Viorica Dancila.

Intrebata punctual daca exclude o ordonanta de urgenta pe amnistie si gratiere, pana la finalul anului, premierul a spus: "Da (...) V-am spus ca nu am pe masa acest act normativ, nu am discutat cu nimeni despre amnistie si gratiere".

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, marti, la Bruxelles, ca o ordonanta de urgenta privind amnistia si gratierea nu este un act de clementa pe care "si-l doresc doar unii".

,,Acum, sa va dau un raspuns pe care chiar as vrea sa-l luati doar in limita raspunsului. Sa nu va imaginati ca astfel de act de clementa si-l doresc doar unii", a declarat Tudorel Toader, marti, la Bruxelles.

Ministrul Justitiei a declarat ca nu vrea sa scape cel vinovat, dar nu vrea sa fie tras la raspundere cel care nu este vinovat.

Sursa : www.mediafax.ro